Ugrás a tartalomra

Elvarázsolt órák - Karácsony a kastélyban

2013. december 02. hétfő
Elvarázsolt órák - Karácsony a kastélyban

A Nagytétényi Kastély idén tizenegyedik alkalommal várja a látogatókat a Karácsony a kastélyban elnevezésű programsorozatára, mely idénElvarázsolt órák címmel november 30. és január 5. között kerül megrendezésre. Az idő megáll, a karácsony nyugodt, meghitt pillanatait, elvarázsolt órákat tölthetünk e pompás barokk kastélyban két okból is.

Az újonnan megnyílt Precízió és luxus című kiállításban a Radvánszky-gyűjtemény különlegesen értékes, máig működő, régi időkbe repítő órakülönlegességei elmúlt korok főúri és dúsgazdag polgári szalonjaiba varázsolják a látogatókat.

A hagyományos karácsonyi programsorozat idején kellemes sétát tehetünk a gyönyörű barokk kastélyban, az Iparművészeti Múzeum bútortörténeti kiállításán, ahol öt évszázad európai és a magyar bútorművességének legszebb darabjai és az Európában egyedülálló múzeumi kezdeményezés - minden teremben különlegesen feldíszített karácsonyfák, az archaikus és modern művészeti technikák és stílusok keveredése - varázsolnak ünnepi légkört.

A decemberi hétvégéken a család minden tagjának szóló programok várják a látogatókat. Szombat délelőttönként a gyermekeket 11.00 órától báb- és zenés előadások várják, a Magyar Népmese Színház, Levente Péter, a Maszk Bábszínház és a Túlpart együttes programjain. Délután 14.00 és 17.00 óra között hagyományőrző és különleges kézműves foglalkozásokon vehetnek részt az Iharos Népművészeti Egyesület és a Magyar Origami Kör szervezésében. Vasárnaponként 16.00 órától a kastélyban klasszikus vagy régi zenei hangverseny, jazz koncert gazdagítja a programot. Fellépők: a MONAMO jazz együttes, a Mátyás Templom énekesei és hangszeresei, Szvorák Katalin és Kudlik Júlia, a Simplicissimus együttes és a Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola növendékei. Ezen kívül iparművészeti és kézműves vásár, kürtöskalács és forró téli italok várják a látogatókat.

Az idei program érdekessége, hogy "kilép" a kastély falai közül - nem csak a kastély kiállítótereiben felállított fenyőfákat varázsolják karácsonyfává neves iparművészek, hanem a kerületben élő iparművészek öltöztetnek fel egy-egy fát a Városházán és a Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központban is.

A Nagytétényi Kastély és a kerületi kulturális intézmények újragondolt együttműködésének egyik szimbolikus állomása ez a kezdeményezés is, melynek keretében idén a Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központban Szabolcs Attila polgármester nyitotta meg a "Karácsony a kastélyban" programsorozatot. A megnyitó után, a kastély dísztermében Németh Zoltán, a kerület országgyűlési képviselője mondott köszöntőt az előző évi díszekből rendezett árverésen.

Az együttműködés jegyében a Nagytétényi Kastély és a Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központ decemberi programjai egymást kiegészítve, az érdeklődőknek sokszínű, különböző időpontokban megvalósuló gyerekprogramokat, koncerteket ajánlva valósulnak meg.


További információ:

Visontai Dóra, Major Gábor Sándor

Nagytétényi Kastély

06(1)207-0005/102;info@nagytetenyi.hu

www.nagytetenyi.hu