Ugrás a tartalomra

Fejlesztések a városkép védelmében

2013. december 12. csütörtök
Fejlesztések a városkép védelmében

Nemcsak a nagyszabású beruházások, látványos építkezések, átalakítások járulhatnak hozzá a kerületiek jó közérzetéhez, hanem az ezek mellett eltörpülő, de nem elhanyagolható "aprómunkák" is. Lebontották például azt az alumíniumbódét, amely jelentősen rontott a városképen a Leányka utcában. A helyén parkosítanak majd. A zöld terület növelése a cél Nagytétényben is, ahol tizenhét facsemetével pótolták a felújítások miatt tönkrement fákat.

A Városfejlesztési és ??zemeltetési Iroda - amely kizárólag közterületen lévő bódékkal foglalkozik - november 28-án egy üresen álló alumínium szerkezetű pavilont bontott el a Leányka utcai felüljáró környékén - mondta el lapunknak Kádár László, az iroda munkatársa. A látképet eddig romboló pavilon helye jelenleg földes, tavasszal tervezik parkosítani.

További városképet romboló épületek bontása is zajlik, illetve megtörtént. A Kossuth Lajos utca végén nemrégiben fejezték be annak a háznak a lebontását, amelyet a kerületiek csak "szellemházként" emlegettek leromlott, lakatlan állapota miatt. Az üres telket jövőre parkosítja az önkormányzat. Gőzerővel folyik az épületek bontása az új Szomszédok Piac területén is. Több tíz millió forintból újulnak meg Budafok talán legszebb közterületei, a Stáció lépcső és a Kálvária, amelyre a Fővárosi Közgyűlés biztosított forrást.

Apróságnak tűnhet, de fontos esemény, hogy a "Nagytétény központ komplex rehabilitációja" projekt beruházás lezárulása után, november 23-án, a kivitelező a garanciális munkák keretében pótolta a tönkrement fákat. Összesen tizenhét facsemetét ültettek el a Kastélymúzeum utcában, a Szent Flórián utcában és a Szentháromság téren. A cserjék pótlása a Nagytétényi úton még november elején megtörtént.

(KV)