Ugrás a tartalomra

Advent idején

2013. december 12. csütörtök
Advent idején

Advent idején a polgármester feladatai is rendhagyóak: sok olyan teendőm van, amelyek az év más időszakában nem fordulhatnak elő, és amelyek sokkal inkább örömet jelentenek számomra, mint kötelességet.

December 5-én a Fogyatékkal élők napjáról emlékeztünk meg. Az új Cziffra György Művelődési Központban tartott ünnepségen a Napraforgó Klub fiatal gondozottjai már megismernek: "Attila bácsi, hozzánk is jössz karácsonykor?" - kérdezték. Csak egyetérteni lehet azzal, amit Zugmann Péter alpolgármester mondott beszédében: "Nem nehéz belátni, hogy legyen bármilyen fajtájú és mértékű is a tartós sérülés, ez alapvetően befolyásolja az érintett és családja mindennapjait. Lehet, hogy az átlagember számára természetesnek, egyszerűnek tűnő feladat valóságos kihívást jelent, lehet, hogy a pillanatok alatt elvégezhető dolgok hosszú órákat vesznek igénybe. Azt gondolom, hogy mindannyiunk közös feladata és felelőssége, hogy Önök a lehető legteljesebb életet kaphassák, hogy segítő, óvó környezet vegye Önöket körül, amelyik valódi támaszt jelent."

Egyenesen Lappföldről érkezett piros szánján az Oroszlános Udvarba Joulupukki, a finn Mikulás. A Mikulás egy másik "megtestesülését" Budatétényben, a Csodák Palotájában fogadhattam. Mivel még a lappföldi Mikulás sem tud mindenhová eljutni, a kerületben Karsay Ferenc alpolgármester segítette ki, aki hat családot látogatott meg a hagyományos jelmezben.

Magam a budafok-felsővárosi pélébánia nyugdíjasklubjának a vendége leszek december 9-én, míg 12-én az albertfalvai idősek klubjába látogatok el. Nem feledkezünk meg pedagógusainkról sem: munkájuk elismerésének apró jeleként ajándékkosarat adunk át nekik, ezzel is kifejezve, hogy ők is a kerületért dolgozók közösségéhez tartoznak, bár már nem az önkormányzat az iskolák fenntartója. Ugyanígy gondolunk a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ kerületi hivatala, illetve a járási hivatal kerületi dolgozóira is. A többi közalkalmazottunk és köztisztviselőnk az év végi jutalomnak örülhet ilyenkor.

Nem feledkezünk meg a kerület rászoruló lakóiról sem: idén először 100 karácsonyfát oszt ki az önkormányzat közöttük, a szociális szolgálatunk javaslatára. Az intézményeket 30 karácsonyfával segítjük a méltó ünnepi előkészületekben.

Végezetül szeretettel várunk minden kedves kerületi lakost az önkormányzat hagyományos betlehemesére 2013. december 13-án, pénteken 16 órára, a Városház térre!