Ugrás a tartalomra

Karácsonyi ringató nap a Gézengúz Alapítványnál

2013. december 19. csütörtök
Karácsonyi ringató nap a Gézengúz Alapítványnál

A Gézengúz Alapítvány adventi rendezvényén egy érdekes terápiával ismerkedhettek meg a gyerekek. A karácsonyi hangulatban eltöltött ringató foglalkozásra Karsay Ferenc alpolgármester ajándékkal érkezett.

A ringató foglalkozáson a karácsonyi dallamokat Bauerné Tóth Kata énekelte, akit lelkesen követtek az anyukák. A mostani foglalkozás fő célja az volt, hogy a gyerekek kilépjenek a megszokott terápiás rutinból - mondta el a budafoki rendelő vezetője, Balogh Réka.

A játékos, ringató éneklés előtt Karsay Ferenc alpolgármester köszöntötte az édesanyákat. Felidézte: a Gézengúz Alapítvány orvos igazgatójával, dr. Schultheisz Judittal több mint húszéves munkakapcsolatban vannak. - A szomszédban működő uszoda csapata elsőként kezdett el foglalkozni csecsemő- és kisdedúszással. Viszonylag hamar kialakult az együttműködés az alapítvánnyal, hiszen azokat a gyerekeket, akiknél úgy láttuk, hogy ők hatékonyabban tudnak velük foglalkozni, átirányítottuk Juditékhoz, és ez fordítva is megtörtént - emlékezett az alpolgármester.

Az intézmény egyik fejlesztőhelyisége egy évvel ezelőtt költözött a József Attila lakótelep tövébe, amit az önkormányzat nagy örömmel fogadott és támogatott.

Felvégi Józsefné, a kerület egyik díszpolgára szárnyai alá vette a nehézségekkel küszködő alapítványt, és megpróbálja rendezvényekkel és gyűjtéssel felhívni a figyelmet a Gézengúz Alapítvány tevékenységére. - Az hiszem, az én utam az, hogy segítsek a sérülteken, mindaddig, amíg tudok - mondta erről Felvégi Józsefné, akinek Karsay Ferenc megköszönte, hogy tartja a napi kapcsolatot az önkormányzat és az alapítvány munkatársai között, ezzel is segítve az együttműködést. A karácsonyi dalok felcsendülése előtt Karsay Ferenc apró ajándékokat adott át a gyerekeknek. A ringató foglalkozás után adventi vásárt is tartottak az anyukák. Az ebből befolyt összegből az alapítvány fejlesztőeszközöket szeretne vásárolni.

(Viszkocsil Dóra)