Ugrás a tartalomra

Parlamenti elismerés a Leányka óvodának

2014. január 09. csütörtök
Parlamenti elismerés a Leányka óvodának

Új időszámítás kezdődött a Leányka tagóvodában, amikor átadták a kerület első ovi-foci pályáját. A Buzánszky Jenő élő futball-legenda által létrehozott Ovi-foci Közhasznú Alapítvány elsődleges és közérdekű célja, hogy támogatást tudjon nyújtani az óvodás gyermekek mozgásához, képességeik fejlesztéséhez. Ennek megfelelően többek között egy műfüves focipályával, két futballkapuval, gyermek-kosárlabdapályával, teniszhálóval és sporteszközökkel gazdagodott a Leányka óvoda is. Az intézményt a legjobb vendéglátás kategóriájában ismerték el a parlamentben, ahol Németh Zoltán országgyűlési képviselő részvételével díjazták a 2013-ban átadott 39 ovi-foci pálya használói közül a legjobbakat.

A Leányka óvoda eredménye a sikeres önkormányzati pályázatnak volt köszönhető, melyet az intézmény dolgozói és gyermekei a műfüves focipályájuk átadóünnepségén pazar műsorral és vendéglátással háláltak meg. A két nagycsoport és az egyik középsős csoport verses-zenés műsorral szórakoztatta a megjelenteket. Időt és energiát nem kímélve serénykedtek az óvoda dolgozói, hogy különleges fogadtatásban részesüljenek a vendégek. Focilabda mintázatú tortákkal, süteményekkel készültek, a díszítés, az evőeszközök mind-mind a futballról szóltak.

Néhány héttel később Németh Zoltán országgyűlési képviselő harminc gyermeket és néhány dolgozót hívott meg látogatásra a Parlamentbe. A helyszínen derült ki, hogy díjátadó ünnepségbe csöppentek az Országgyűlés Gobelin Termében, ahol többek között Buzánszky Jenő, dr. Molnár Andrea, az Ovi-foci Közhasznú Alapítvány elnöke, Endrei Katalin, a Fidesz női tagozatának alelnöke, Németh Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Tamás Henriette, a Nemzeti Sportintézet főigazgató-helyettese, Kisari Károly, a Down Egyesület elnöke és Horváth Judit festőművész várta őket.

A második alkalommal megrendezett karácsonyi díjátadó ünnepségen három kategóriában ismerték el a 2013-ban átadott 39 Ovi-foci pálya használói közül a legjobbakat. A legjobb pályaátadó ünnepségért járó díjat Budakalászról nyerték meg, a leginnovatívabb óvoda díját egy vasadi óvoda, míg a legjobb vendéglátás díját Budafok-Tétény Leányka tagóvodája nyerte el.

Egy kupával és egy Down-szindrómás alkotó által készített festménnyel jutalmazták a felnőttek és gyermekek fáradozását.

Karácsonyhoz közeledvén a gyermekek rögtönzött karácsonyi műsorral: versekkel és énekekkel álltak elő.

A délelőtti díjátadó alkalmat teremtett arra is, hogy az alapítvány kifejezze háláját Buzánszky Jenőnek a legendás 6:3-as

győzelem 60. évfordulója alkalmából, és megköszönje az Ovi-Foci Közhasznú Alapítványban kifejtett áldozatos munkáját. Az Aranycsapat tagját szintén egy festménnyel ajándékozták meg. A látogatás az Országház megtekintésével fejeződött be.

Csordás Mihályné, a tagóvoda vezetője elmondta: többfunkciós pályájukon gimnasztikaórákat is tartanak, ennek oktatásához három óvónő szerzett képesítést.

- A gyermekeket nagymértékben fejleszti az új pálya használata, a szem-, a láb- és a kézkoordinációt, tehát a nagy és a kis mozgásokat egyaránt. Jó hatással van a megfigyelő- és az emlékezőképességükre, a kiegészítő eszközökkel nagyon jól fejleszthető az összpontosítás is - mesélt a program jótékony hatásáról Csordás Mihályné. Összesen 18 gyerek jár focizni külön foglalkozásra az óvodából, vannak köztük lányok is. A jövő tervei között szerepel, hogy még inkább kihasználják a pálya lehetőségeit és még több foglalkozást tartanak.

(L. E.)