Ugrás a tartalomra

Rendkívüli ülés a képviselő-testületben

2014. február 08. szombat
Rendkívüli ülés a képviselő-testületben

Rendkívüli ülést tartott Budafok-Tétény önkormányzatának képviselő-testülete 2014. január 23-án a Városháza Záborszky Nándor Termében. Ezúttal mindössze négy napirendi pontról szavaztak a képviselők. Az első napirend a fővárosi önkormányzatot és a kerületi önkormányzatokat osztottan megillető bevételek 2014. évi megosztásáról szóló fővárosi rendelettervezet (ismertebb nevén a forrásmegosztás) véleményezése volt, Szabolcs Attila polgármester előterjesztésében. Ezt követően az önkormányzat 2013. december 31-én fennálló adósságának a magyar állam általi átvállalásáról szóló javaslatról szavazott a testület.

Az előterjesztésből kiderül, hogy államháztartásért felelős miniszter az ?KK Zrt. útján legkésőbb február 28-ig megállapodást köt az önkormányzattal és hitelezőivel, ezzel pedig gondoskodik a többek között a kerületi fejlesztésekre (például a panelprogramra) felvett adósságaink átvállalásáról.

Ezzel lehetőség nyílik a városrész minden eddiginél szélesebb körű fejlesztésére, a helyi vállalkozások támogatására.

A testület megszavazta a nemzetiségi önkormányzatok 2014. évi pályázati támogatásával kapcsolatos előzetes kötelezettségvállalásról szóló javaslatot. Ebben egyebek közt azt javasolják, hogy 2014-ben is az ellátott feladatok súlyozása szerint osszák fel a nemzetiségek támogatását, pályázati rendszerben, és azt rögzítik, hogy továbbra is biztosítani kell a nemzetiségi önkormányzatok közüzemi díjainak fedezetét.

A képviselők határozata értelmében a kerület a 2014. évi költségvetésben hétmillió forintot különít el a nemzetiségi önkormányzatok idei pályázati támogatására.

A testületi ülés végén a képviselők döntöttek arról is, hogy meghosszabbítják a Hugonnai Vilma Általános Iskola intézményvezetőjének, Tamaskáné Fekete Erikának a megbízását újabb öt évre.

(VH)