Ugrás a tartalomra

Felújítják a tüdőgondozót

2014. február 08. szombat
Felújítják a tüdőgondozót

Szabolcs Attila, Budafok-Tétény polgármestere és Hoffman Tamás újbudai polgármester helyszíni bejáráson egyeztettek a Fehérvári úti Szent Kristóf Szakrendelőhöz tartozó XXII. kerületi Tüdő- és Ideggondozó Intézet felújításáról, amely mind a két kerület lakóit ellátja.

A tervek szerint a teljes épületet hőszigetelik, megújítják a homlokzatokat, kicserélik a nyílászárókat, felújítják a tetőrendszert, a világítást és a szellőztető rendszert. Orvosi szempontból is fejlődik az intézmény, hiszen digitális röntgengéppel gazdagodik a radiológia. - A tüdőgondozóra kívül-belül jó ideje ráfér a felújítás - mondta el Szabolcs Attila. Hozzátette: példaértékű, ha két szomszédos kerület közösen áll neki egy program végrehajtásának.

Budafok-Tétény polgármestere emlékeztetett arra is, hogy az összefogás és az együttműködés kölcsönös előnyökkel jár. A rekonstrukció lezárultával megoldódnak a dél-budai térség egyik újabb egészségügyi intézményének évtizedes gondjai. Tavaly a tüdőgondozó 23 ezer kezelést végzett, az itt megfordult betegek 75 százaléka a XXII. kerületből, 25 százaléka a XI. kerületből került ki. A két kerület ezért közös finanszírozásban újítaná meg a tüdőgondozót. Néhány hónap múlva el is indulhat a beruházás, amely valószínűleg még az idén befejeződik. Szabolcs Attila és Hoffman Tamás abban is megállapodott, hogy a kerületi médiumok segítségével prevenciós kampányt indítanak a tüdőbetegségekről.

(www.ujbuda.hu)