Ugrás a tartalomra

A UPC digitális kínálatában a Promontor Televízió

2014. február 20. csütörtök
A UPC digitális kínálatában a Promontor Televízió

- A Promontor Televízió ma már lényegesen több kerületi lakos számára elérhető, mint korábban. Minek köszönhető ez? Hol nézhetjük a televízió adását?

- Régóta szerettük volna, hogy a UPC felvegye digitális kínálatába a televízió műsorát. Hosszas előkészítés után ez 2013. október 15-én megvalósult, így a digital bronz csomag 506-os csatornáján nézhető az adás.

Tavaly márciustól archívumunk megtalálható a Youtube-on, ahol már több mint 126 ezren nézték meg a tévé adásait a világ minden tájáról. Júniustól pedig élőben is látható az adás a honlapunkon (www.promontortv.hu), amely a kerület honlapján keresztül is elérhető (www.budafokteteny.hu).

- Az elérhetőség növelése mellett bővítették-e, frissítették-e a műsorokat is? Milyen műsorokat ajánl a Promontor TV adásából?

- Tavaly januártól két egykori Duna tévés kollégával bővült a stáb. Pályázatokat nyertünk, így a biztosabb anyagi háttérrel merészebben gondolkodhatunk tartalmi kérdésekben is. A kerületi eseményeket dolgozza fel a Napóra című magazinunk. A Produkció című kulturális műsorunk számára készült többek között a Vukán-, a Halmos- és a Sebő-portré is. Rendszeresen járunk a Budai Fonó Zeneházba forgatni, ahol remek népzenei, világzenei és jazzkoncertek vannak. Kalendárium című magazinunkban többek között programajánlókat kínálunk főleg a kerületből, ezenkívül életmóddal, valamint a jeles napokhoz, évfordulókhoz kapcsolódó témákkal foglalkozunk.

- Nemrég egy igazi "nagyágyú" is csatlakozott a csapathoz Kondor Katalin személyében. Milyen feladata van a tévénél?

- Gerhardt Máté mellett ő vezeti a stúdióbeszélgetéseket. Sok vendég meglepődik, nem akar hinni a szemének, amikor kiderül, hogy ő lesz a műsorvezető. Örülök, hogy igent mondott a felkérésemre.

- Hivatalosan is megkezdődött a választási kampány. Milyen lehetőségei lesznek a képviselőjelölteknek, illetve a jelölőszervezeteknek a megnyilatkozásra ebben az időszakban?

- A kerületi pártok és a médiumok képviselői aláírtak egy erről szóló megállapodást. Ez pontosan szabályozza a megjelenések formáját és gyakoriságát.

- Mik a tervei a jövőben? Tovább bővülhet-e a Promontor TV szolgáltatása?

- Márciustól műsoridő-növelést tervezünk. Ismeretterjesztő és dokumentumfilmeket vetítenénk, például a Dunatáj és a Krónika filmstúdió kínálatából.

(VH)