Ugrás a tartalomra

BRÉKING: 600 millióból megújul a BMTE sportcsarnoka

2014. február 23. vasárnap
BRÉKING: 600 millióból megújul a BMTE sportcsarnoka

Tavasszal kezdődik és az év végére fejeződik be a 102 éves BMTE egyesület Fonyódi Antal Sportcsarnokának felújítása.2012-ben asportklub centenáriumi ünnepségén Orbán Viktor miniszterelnök tett ígéretet a felújításra. A kormány most 606,5 millió forint állami támogatást adott a munkálatokhoz.

KÉPGALÉRIA A LAP ALJ?N

A támogatási szerződést február 20-án írták alá a felek, a nyilvános bejelentés február 22-én szombaton a hagyományos Fonyódi Antal Utánpótlás Focikupán eredményhirdetésén zajlott. Az eseményen részt vettek Dr. Simicskó István, sportért és ifjúságért felelős államtitkár, Szabolcs Attila, Budafok-Tétény polgármestere, Vizi Sándor, a BMTE ügyvezető elnöke, illetve Dr. Soós János, a BMTE elnöke, valamint Németh Zoltán országgyűlési képviselő.

Miután a meghívottak az ifjú labdarúgók nyakába akasztották az érmeket; kiosztották a legjobb játékosoknak járó kupákat, és az ilyenkor mindenkit megillető csokicsomagot, Szabolcs Attila bejelentette:606,5 millió forintból megújul a Fonyódi Antal Sportcsarnok, amivel évtizedes álom valósul. A polgármester elmondta: öröm, hogy egy kerületben ilyen sokan használnak egy sportlétesítményt, ami most a kor elvárásainak megfelelően újjászületik. Fontosnak nevezte, hogy a létesítmény nem csak a profi sportolók, az utánpótlás-szakosztályok fiataljai, hanem valamennyi mozogni vágyó kerületi lakos előtt is nyitva áll.Szabolcs Attila kiemelte, hogy a felújítás előkészítésében szerepet vállaló önkormányzat mellett, a támogatás megszerzésében, a tervek elkészítésében, a beruházás menedzselésében elévülhetetlen érdemei vannak Soós János BMTE elnök és Vizi Sándor ügyvezető elnök kitartó munkájának. A polgármester gratulált és köszönetet mondott mindkét sportvezetőknek.

Simicskó István lapunknak kifejtette: a kormány célja, hogy a mai 9 százalékról 20 százalékra, tíz éven belül pedig 30-35 százalékra emelje az aktívan, hetente legalább kétszer fél órát sportoló magyar lakosok számát.

Rámutatott: a BMTE, Budafok-Tétény, de szinte egész Dél-Buda zászlóshajója, a sport, az utánpótlás nevelés és szabadidős tevékenységek területén. Az egyesületnek jelenleg körülbelül 500 igazolt játékosa van a különböző szakosztályokban, a sportcsarnokot pedig évente további közel 2500-an használják rendszeresen.

A díjkiosztó után, a csarnokban, a közönség előtt írta alá Simicskó István és Szabolcs Attila a hatszázmilliós támogatást rögzítő emléklapot, amely az egyesület, Budafok-Tétény és a kormány együttműködését szentesíti.

A Fonyódi Antal Utánpótlás Focikupa után az államtitkár és a polgármester beszállt a büntetőrúgásokba, de nem nagyon tudtak kifogni a tizenéves kapuson.

sfi