Ugrás a tartalomra

Hatszáz játékos a Fonyódi Antal-emléktornán

2014. március 06. csütörtök
Hatszáz játékos a Fonyódi Antal-emléktornán

A Budafoki Labdarúgó Club edzői arra szeretnék megtanítani a játékosaikat, hogy ismerjék meg és tiszteljék a BMTE színeiben egykor játszó vagy edzőként, vezetőként dolgozó legendákat. A négy téli hétvégén átívelő focitorna-sorozatot ennek szellemében nevezték el a szervezők.

A Csordás Lajos kupát idén a Zakariás József-utánpótlástorna és a Harsányi Balázs-emléktorna előzte meg, melyek az utánpótlás-korosztályok legfiatalabb csapatairól szóltak. A múlt hétvégén pedig a Fonyódi Antal-emléktornát tartották meg. A korosztályos edzők szervezőmunkájának jóvoltából a négy hétvégén focirajongó szülők, rokonok, barátok jöttek el Budafokra, hogy lelkes buzdítással ösztönözzék a játékosokat. Az U7-es korosztálytól az U14-es korosztályig több mint 600 játékos lépett pályára az elmúlt egy hónapban Budafokon. A négy tornára az első osztályú csapatok utánpótláscsapatait - például az FTC, a Vasas, az Újpest, a Honvéd gárdáit - is meghívták a szervezők.

A kupasorozattal célunk egyrészt a hagyományok, a nagy elődök emlékének ápolása - fogalmazta meg a kupasorozat célját Gál Lajos főszervező, a Budafoki Labdarúgó Club utánpótlásának szakmai vezetője. - Azt szeretnénk, ha a gyerekek tudnák, hogy kik is voltak a nagy elődök, milyen sportemberek nőttek fel Budafokon.

A másik célunk természetesen az, hogy sokan focizzanak és már kicsi koruktól kezdve bekerüljenek a futball világába. Tegyük hozzá, hogy eseményeink jó alkalmat adnak arra is, hogy téli időszakban se álljon meg a sportélet - jegyezte meg Gál Lajos. Mint mondta: a sportcsarnok adottságait, a szervezés és rendezés színvonalát elismerik a csapatok, hiszen szívesen jönnek Budafokra játszani nemcsak Budapestről, hanem a környező városokból, településekről is.

A legkisebbeknél, vagyis az U7, U8, U9-es korosztálynál nem hirdettek helyezések szerinti eredményt, hiszen mindenki győzött, aki a játék öröméért focizott. A magasabb korosztályokban a BLC utánpótláscsapatai az U10-ben első, második és harmadik helyezést értek el. Az U11-ben két aranyérmet és egy ezüstérmet, az U12-ben egy arany- és egy bronzérmet, az U14-ben pedig egy bronzérmet szereztek.