Ugrás a tartalomra

Nyáron kezdik a szakrendelő felújítását

2014. június 08. vasárnap
Nyáron kezdik a szakrendelő felújítását

Már csak a kivitelezésre kiírt pályázat eldöntésére várnak, és elkezdődhet a XXII. kerületi szakrendelő felújítása a Káldor Adolf utcában. Dr. Kiss Norbert ügyvezető igazgató a nyári munkákról, azok tervezett ütemezéséről és a betegellátás alakulásáról tájékoztatta lapunkat.

Hamarosan elkezdődhet a budafoki szakrendelő felújítása. A rendelés a korszerűsítési munkák ellenére sem szünetel az intézményben, ezért a lakosság türelmét és megértését kérik. Dr. Kiss Norbert, a kerületi Káldor Adolf Szakrendelő ügyvezető igazgatója a külső munkálatokról elmondta: az épület külső fala hőszigetelő burkolatot kap, amelyre új homlokzati felszínek kerülnek majd, a lapos tetőket új hő- és vízszigetelő réteggel vonják be. A városkép miatt az épület formája és színe a felújítás ellenére sem fog megváltozni.

Az épületen belüli korszerűsítésről megtudtuk, hogy az ötvenéves szakrendelő összes külső nyílászáróját korszerűre cserélik, a radiátorok régi szelepeit leszedik, és ezek helyett hőmennyiségmérő szelepeket szerelnek fel. Az öntöttvas radiátorok a helyükön maradnak, a kazánokat pedig már két évvel ezelőtt önkormányzati forrásból kicserélték, ezért azokhoz sem nyúlnak hozzá.

Mivel a felújítás alatt a szakrendelés nem állhat le, ezért a munkákat működés közben kell elvégezni, de dr. Kiss Norbert hangsúlyozta, hogy a korszerűsítés alatti betegellátás zavartalansága érdekében igyekeznek megtenni minden szükséges intézkedést. Terveik szerint a rendelőhelyiségekben hétvégeken (mindig péntektől vasárnapig) cserélik ki az ablakokat, így egy-egy szakrendelés csak egy-egy pénteken nem lesz majd, de erről időben tájékoztatást kapnak a lakosok.

Hamarosan befejeződik két városképet javító felújítás is a kerületben. A Kossuth Lajos u. 26. szám alatti területen díszburkolat, támfalak és zöldfelület épül. A buszmegálló területén antracit színű kiskocka térkő jellegű beton térkő burkolat létesül. Megújul a Kossuth Lajos utca végénél álló Borász-szobor környéke is. A területen új térkő burkolat és bazalt kistámfal létesült. A szobor körüli terület gyepesített lesz, egynyári virágágyakkal és törpecserjékkel körülvéve.