Ugrás a tartalomra

Gőzerővel folyik a Kereszt utcai óvoda bővítése

2014. május 19. hétfő
Gőzerővel folyik a Kereszt utcai óvoda bővítése

Az Új Széchenyi Terv Közép-magyarországi Operatív Program KMOP-4.6.1-11 számú, "Nevelési intézmények fejlesztése" című pályázat keretében bővül a Kereszt utcai Maci tagóvoda férőhelyeinek száma.

A kerületben és a fejlesztéssel érintett tagóvodában is évek óta problémát okoz a túljelentkezés. Ahogy korábban már beszámoltunk erről, csaknem 120 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével bővülhet az óvodai férőhelyek száma kerületünkben. 50 új óvodai férőhely létesül a Kereszt u. 4. sz. alatt található Maci tagóvodával szomszédos, Kereszt u. 2. sz. alatt található megüresedett önkormányzati épület átalakításával és bővítésével.

A 10kW teljesítményű napelemes rendszer még 2013-ban elkészült, így a napelemek által termelt áram a jelenlegi építkezés energiaszükségletét is fedezi. Tavaly ősszel a játszóudvar építési munkái is befejeződtek.

Az építési, bővítési munkákra a vállalkozóval tavaly novemberben kötött szerződést az Önkormányzat. A téli időszakban a meglévő épület átalakításán dolgozott a kivitelező. Az épület elérte a szerkezetkész állapotot, és nagy sebességgel folynak az egyéb építési munkák is. Jelenleg 30%-os készültségnél tartanak. A fejlesztés során tornaszoba is épül, melyet a szomszédos épületben, a tagóvoda régebbi épületében elhelyezett gyermekek is használhatnak majd.

A projekt tervezett befejezése 2014. december.


A pályázat
címe: Budafok-Tétény Bp. XXII. Kerületi Önkormányzat Egyesített Óvoda férőhelynövelése a Maci tagóvoda bővítésével
azonosító száma:
KMOP-4.6.1-11-2012-0015

elszámolható összköltsége: 126314 840 Ft
megítélt támogatás: 119999 098 Ft


Kedvezményezett:
Budafok-Tétény Budapest XXII. Kerületi Önkormányzat
1221 Budapest, Városház tér 11.


Közreműködő Szervezet:

Pro Regio Közép-Magyarországi Regionális

Fejlesztési és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft.

1146 Budapest

Hermina út 17.

A Széchenyi 2020 és a közreműködő szervezet honlapja:

www.szechenyi2020.hu
www.proregio.hu