Ugrás a tartalomra

Megalakult az új képviselő-testület

2014. október 30. csütörtök
Megalakult az új képviselő-testület

Megtartották a kerületi önkormányzat képviselő-testületének alakuló ülését a Városháza Dísztermében október 22-én. Az ülés elején az önkormányzati választáson született eredményeket ismertették. Bejelentették, a polgármesterjelöltek közül a választást a Fidesz-KDNP jelöltje, Karsay Ferenc nyerte meg a szavazatok 48,28 százalékának megszerzésével. A második Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció (DK) jelöltje lett 15,28 százalékkal, a harmadik helyen Staudt Máté végzett a Jobbik színeiben 11,75 százalékkal.

Az egyéni választókerületek győztesei mindenhol a Fidesz-KDNP jelöltjei lettek: az első választókerületben Zugmann Péter, a másodikban Németh Zoltán, a harmadikban Kázmácz József, a negyedikben Kállai Tamás, az ötödikben Hvozdovits-Máthé Tibor, a hatodikban Krieger Krisztina, a hetedikben Kocsondi György, a nyolcadikban Bata Ferencné, a kilencedikben Ledniczky Sándor, a tízedikben Szepesfalvy Anna, a tizenegyedikben Sebes Gábor, a tizenkettedikben pedig Karsay Ferenc szerezte meg a győzelmet. A képviselő-testületbe csak listáról jutottak be nem kormánypárti képviselők, Dankóné Hegedűs Jolán az MSZP, Perlai Zoltán a DK, Pongrácz Gergely Béla az LMP, dr. Staudt Máté a Jobbik és Vizi Sándor a Budafok-Tétény Baráti Körök képviseletében.

Az ülésen Karsay Ferenc, a kerület új polgármestere megköszönte mindenkinek a bizalmat és azt a munkát, amely ahhoz vezetett, hogy a Fidesz-KDNP-s vezetés folytathatja a munkáját, a családjának pedig a türelmet, és háttértámogatást, amely elengedhetetlen volt a számára a nehezebb időszakokban is. Orbán Viktor szavaira utalva megerősítette: a siker receptje szerinte is az alázat, a szolgálat, a szerénység és a munka. A polgármester külön megköszönte a támogatást elődjének, Szabolcs Attilának, akitől jelképesen átvette a Városháza kulcsát, majd átadta a számára a kulcs másolatát. Mint mondta, az egykori kerületi vezető a választási eredményektől függetlenül a szemében mindig polgármester marad. "Ne könnyű terheket, hanem erős hátat kérj az Istentől" - idézte a polgármester Karl Erich Böhm, a magyar kézilabda-válogatott néhai szövetségi kapitánya szavait, amikor az általa vállalt, nem könnyű, de megtisztelő feladatról beszélt.

Miután a testületi tagok átvették a megbízólevelüket, a polgármester pedig letette a hivatali esküjét, a kerület három új alpolgármestere (Szepesfalvy Anna, Németh Zoltán és Zugmann Péter), a képviselő-testület tagjai és külsős bizottsági tagok már Karsay Ferenc előtt mondták el az eskü szövegét. A testület az alakuló ülés végén megszavazta az aktuális napirend szerint előterjesztéseket.

(VH)