Ugrás a tartalomra

Folytatjuk!

2014. április 18. péntek
Folytatjuk!

Tisztelt kerületiek! Az Önök bizalmából négy évig az Országgyűlésben Budafok-Tétényt képviselhettem. A 2010-ben elnyert bizalmat minden erőmmel igyekeztem megszolgálni. Engedjék meg, hogy e sorokban összegezzem ezt a munkát, felsorolva - ha nem is teljes körűen - azokat a legfontosabb eredményeket, amelyekhez 2010 és 2014 között igyekeztem hozzájárulni:

Az Új Széchenyi-terv keretében, a kerület beruházásában megvalósult Nagytétény központ komplex rehabilitációja, fejlesztése.

Az önkormányzat szintén az Új Széchenyi-terv forrásaiból támogatást nyert a szakrendelő felújítására. Ugyancsak EU-s támogatásból nyílt lehetőség a Maci óvoda bővítésére és más intézményeink korszerűsítésére is.

A fővárosi önkormányzat Tér-Köz pályázatán sikerült támogatást nyerni a piac megújítására, továbbá a Stáció és környezete megszépítésére. A főváros költségvetési terveiben szerepelteti a Városház tér fejlesztését, rendbehozatalát is.

Sikerült elérni azt is, hogy a BMTE Sportcsarnok fejlesztése 606,5 millió Ft-os központi költségvetési támogatásból megvalósul.

Számos fontos közlekedési fejlesztés szolgálja kerületünket: így többek között az M0-s autópálya bővítése 2x3 sávosra, a Növény utcai átjáró kiépítése, a Duna utcai aluljáró kiszélesítése, valamint a tömegközlekedésben a 251-es busz Koltói Anna-telepig történő meghosszabbítása. A vasúti és közúti fejlesztésekhez kapcsolódóan egyre több helyen valósul meg a zajvédelem.

2011-től - több képviselőtársammal közösen beadott módosító indítványom nyomán - minden évben központi költségvetési támogatáshoz jutnak a budapesti kerületi önkormányzatok (így Budafok-Tétény is) földútjaik aszfaltozására.

Interpellációt nyújtottam be (Font Sándor képviselőtársammal közösen) még 2010-ben a Rózsakert megmentése érdekében - igyekezetünk sikerrel járt.

Kerületünk lakóit is pozitívan érinti számos, a magyar lakosság terheit csökkentő intézkedés, így többek között a rezsicsökkentés, a családi adókedvezmény, a munkahelyvédelmi akcióterv, vagy akár a devizahitelesek megsegítése.

Sok rászoruló idősnek, gyermeknek, családnak és fogyatékkal élőnek segíthettünk az Erzsébet-programmal, amely révén igen kedvezményes üdülési lehetőséghez juthattak olyan honfitársaink, akiknek erre egyébként nem lett volna módjuk. Szociális munkatársammal sokaknak tevékenyen segítettünk az információk megszerzésében és a kérelmek beadásában.

Nagyon fontosak azok az intézkedések, amelyek hazánk lakosságának egészségvédelmét szolgálják. ͍gy például a nemdohányzók védelmét célzó törvény szigorítása, amely megtiltja a dohányzást a közforgalmú intézményekben, helyiségekben - ennek magam is előterjesztője voltam.

A legfontosabb, hogy mindezeket az eredményeket a helyi és a fővárosi önkormányzattal együttműködve értük el, és bízom abban, hogy ez folytatódik a továbbiakban is.

Mint az bizonyára Önök előtt is ismert, 2014-től a parlamenti képviselők nem lehetnek önkormányzati politikusok. Ebben a helyzetben nekem is döntenem kellett, és az önkormányzati munkát választottam, így nem indultam az országgyűlési megmérettetésen. A választópolgárok döntése nyomán Dél-Buda képviseletét Szabolcs Attila, kerületünk polgármestere folytatja a parlamentben. A vele közösen végzett munkánk során meggyőződhettem elkötelezettségéről, így biztosak lehetünk abban, hogy teljes odaadással fogja szolgálni szűkebb hazánk javát.