Ugrás a tartalomra

Madárijesztő a kalózok között

2015. február 28. szombat
Madárijesztő a kalózok között

A Huncutka Tagóvodában a farsangon saját készítésű jelmezekben jelentek meg a gyerekek. A mulatozást megelőzte egy szülői munkadélután, ahol a gyerekek papírból készített álarcokat színezhettek, díszíthettek és ragaszthattak a szüleikkel. Az óvodapedagógusok segítségével az óvodások az általuk készített vidám, színes díszekkel dekorálták ki az óvoda folyosóit és csoportszobáit.

A farsangi bolondozásra meglepetésvendég is érkezett az óvodába. Susán Péter bűvész már 15 éve kápráztatja el a gyerekeket elképesztő trükkjeivel. Viki és Kristóf pár perc alatt megtanulta, hogyan kell két fémkarikát összeilleszteni és szétválasztani. Klaudia segítségével az üres cilinderből több színes kendő is előkerült. A gyerekek tátott szájjal figyelték a bűvész gyorsan mozgó kezét. Az előadás után minden óvodás a saját csoportszobájában folytatta tovább a farsangolást. Az óvó nénik ügyességi feladatokat találtak ki a gyerekek nagy örömére.

A Szivárvány Tagóvodában népzenével és jelmezbemutatóval ünnepelték a gyerekek az idei farsangot. Az óvodások élő zenére tanulhatták meg a dunántúli ugrós alaplépéseit. A gyerekkorban elkezdett zenei-táncos nevelés azért is fontos, mert ezáltal fejlődik a kicsik ritmus- és zenei érzéke. Koszty Andrea és Nagy Viktória heti rendszerességgel tart fakultatív néptáncoktatást a Szivárvány Tagóvodában. A közel egyórás foglalkozáson a jeles napokhoz kapcsolódóan tanulnak meg a gyerekek különböző népi mondókákat és dalokat. A farsangi kavalkádon minden óvodás felpróbálhatta a társa jelmezét is, a gyerekek többek között kalóznak, madárijesztőnek és katicának öltöztek. A néptáncbemutató után különböző vicces vetélkedők voltak: például lufi-egyensúlyozás, ruhateregetési, etető- és társas verseny is.

(Viszkocsil Dóra)