Ugrás a tartalomra

Városfejlesztés feszített tempóban

2014. november 12. szerda
Városfejlesztés feszített tempóban

Másodszor ér az a megtiszteltetés, hogy Budafok-Tétény önkormányzatának képviselő-testülete alpolgármesterré választott. Feladataim közé fog tartozni a városrendezés, városfejlesztés, az intézmények felújításának, karbantartásának, valamint a közterületi fejlesztéseknek, az önkormányzati beruházásoknak a felügyelete. Ezen a téren az elmúlt nyolc, de különösen az elmúlt négy év igencsak eseménydús volt, a kerületi sajtó szinte minden alkalommal megújult közterületekről, iskolai sportpályákról, homlokzatokról számolhatott be. Nem könnyű tartani ezt a feszített tempót, és természetesen nem mondhatunk le arról, hogy még jobb munkát végezzünk, mint eddig. Különösen arra szeretnék figyelni, hogy a közterületi munkák ne csússzanak a téli rossz időbe, illetve az oktatási intézményeken végzett munkák ne nyúljanak bele a tanévbe. Ez gyakran nem is csak az önkormányzaton múlik, de mégis látok még lehetőségeket az előkészítés terén.

Ahogy azt már az önkormányzat vezetői több alkalommal is közzétették, a kerületfejlesztésben most Nagytétény és Budatétény után Budafok van soron. Most érkezik látványos szakaszába a budafoki Szomszédok piacának a megépítése. Talán a felfokozott várakozásnak tudható be, hogy időről időre a legváratlanabb helyekről röppentek fel olyan híresztelések, hogy leálltak, megfeneklettek az előkészítő munkák. Ez szerencsére nem így van, a napokban érkeznek be az ajánlatok a kivitelezési közbeszerzési pályázatra. 2015 őszére már készen lesz az új piac, év végére pedig a régi piac helyén meg kell épülnie e többfunkciós közösségi térnek. Ugyancsak Budafokon szeretnénk folytatni a szakrendelő felújítását. Az energetikai korszerűsítés, a homlokzatfelújítás után a belső terek és a műszerezés következhetnek. Reméljük, hogy jó szervezéssel ezúttal is legalább olyan szinten sikerül megoldani a rendelések folyamatosságát, mint a homlokzatfelújítás során. Ehhez természetesen kérjük a betegek türelmét és megértését.

A kerületi oktatási és a kulturális intézmények munkájának segítése is alpolgármesteri feladatom lesz. Míg az óvodák teljes mértékben az önkormányzat fenntartásában vannak, az általános iskoláknak és gimnáziumoknak csak a működési feltételeit biztosítjuk. Továbbra is magunkénak érezzük az iskolákat, így tovább folytatódik a már sok éve megkezdett tervszerű felújítás és fejlesztés, mert a kerületi gyerekeknek a kor színvonalán álló, legjobb körülményeket szeretnénk biztosítani a tudás elsajátításához.

A még csak egyéves nagytétényi Cziffra Művelődési Központ eddigi munkájának tanulságaiból kiindulva most a finomhangolás következik, hogy a lakossághoz még közelebb, még inkább a helyi igényekhez alkalmazkodva szervezze programjait. Mind a gyermek-, mind a felnőttprogramoknak olyan időpontokat szeretnénk keresni, amikor a megcélzott közönség leginkább ráér. Kérem, javaslataikkal, ötleteikkel támogassák munkámat!