Ugrás a tartalomra

Ismét ezrek vettek részt a Futafokon

2014. október 09. csütörtök
Ismét ezrek vettek részt a Futafokon

A borús idő és az időnként szemerkélő eső ellenére az idén is sok résztvevővel és jó hangulatban zajlott le a Futafok. A közel négyezer-háromszáz versenyző október első szombatján állt rajtvonalhoz, hogy lefussa a kijelölt távot a Campona Bevásárlóközpont által biztosított helyszínen.


Az ünnepélyes megnyitón Karsay Ferenc, Budafok-Tétény alpolgármestere üdvözölte a megjelenteket. - 1985-ben kezdtem el testnevelő tanárként tanítani a kerületben, ezért nagyon sok ismerős arcot látok: a gyerekekét és a szülőkét, akiket tanítottam - mondta Karsay Ferenc. - Egy évvel ezután, 1986-ban szerveztük meg az első Futafokot, ahol akkor nagyjából annyian voltunk, mint most az ovis futamokon. Ez jól mutatja, hogy az évek alatt mennyit fejlődött ez a rendezvény, csakúgy, ahogy kisvárosunk, kerületünk is - tette hozzá az alpolgármester, aki az első verseny megálmodóinak, Kászonyi Attilának és Szlatényi Györgynek köszönetet mondva kívánt jó szórakozást és eredményes versenyzést a 29. Futafokon.

A versenyen többek között megjelent és díjakat adott át Szabolcs Attila polgármester és Németh Zoltán fővárosi frakcióvezető is.

Nádor ?gnes, a Futafok egyik szervezője sok újdonságról számolt be az idei versenyről. Mint elmondta: a technikai nehézségek miatt és a jobb követhetőség érdekében például megszűnt a helyszíni nevezés. Október negyedikéhez közeledve ugyanakkor emelkedett a nevezési díj, ezért a kerületi óvodák és iskolák már az első határidő lejárta előtt benevezték versenyzőiket. Érdekességként említette, hogy igen nagy számú, tizenhat felnőtt váltócsapat vett részt a versenyen, és a futás öröméért a bringások közül is többen leszálltak a kerékpárról, sőt a hokisok is levették korcsolyájukat.

A futóverseny szervezője a Chrono-moto Kft., rendezője Budafok-Tétény Budapest XXII. ker. Önkormányzata volt. Lebonyolítását a rendőrök, polgárőrök és a mentők segítették, a pályát a közösségi szolgálatra jelentkező középiskolások részvételével a Gensi Aikido SE biztosította, a futamokat a Bikeexpress SE kerékpárosai vezették és zárták, az egész napos program műsorvezetője pedig Nagy Péter színész volt. A verseny eredményeit az érdeklődők a www.futafok.hu honlapon tekinthetik meg.

(Tamás Angéla)