Ugrás a tartalomra

Szombaton és vasárnap lezárják a Rákóczi hidat

2015. február 14. szombat
Szombaton és vasárnap lezárják a Rákóczi hidat

2015. február 14-én (szombaton) hajnali 3:30-tól előreláthatólag 15-én (vasárnap) este 8 óráig teljes hosszában lezárják a Rákóczi hidat, mert az 1-es villamos meghosszabbított szakaszán, a hídon, valamint az új megállóhelyek aluljárója feletti pályaszakaszon terheléses vizsgálatot végeznek. Az autóval közlekedőknek javasoljuk a Budafoki út-Bogdánfy utca-Irinyi József utca-Petőfi híd-Ferenc körút-??llői út-Könyves Kálmán körút kerülő útvonal használatát. A lezárás ideje alatt nemcsak gépkocsival, de kerékpárral és gyalogosan sem lehet átkelni a Rákóczi hídon. Ráadásul szombat-vasárnap az 1-es villamos egész nap rövidített útvonalon közlekedik a Bécsi út/Vörösvári út és a Mester utca/Könyves Kálmán körút között. A Közvágóhíd H végállomást a 103-as busszal érhetik el, amely hétvégén a Rákóczi híd helyett a Petőfi hídon át közlekedik.

A 103-as busz az 1-es villamossal összehangolva, napközben a megszokottnál sűrűbben, 8-9 percenként közlekedik.

A 103-as autóbusz útvonala február 14-én és 15-én az alábbiak szerint módosul:

A buszjárat a Népliget M felé a Kelenföld vasútállomás M végállomástól a Rákóczi híd Dombóvári úti felhajtójáig a menetrend szerinti útvonalon közlekedik, majd innen tovább a Dombóvári út-Pázmány Péter sétány-Goldmann György tér-Petőfi híd-Boráros tér-Soroksári út-Koppány utca-Gubacsi út-Könyves Kálmán körút felé haladva éri el a Népliget végállomást. A módosított útvonal ellenére megállóhely nem marad ki, a Közvágóhíd H-nál azonban saját megállója helyett a 23-as, a 23E, az 54-es és az 55-ös busz azonos nevű megállóhelyén áll meg.

A buszjárat Kelenföld vasútállomás M felé a Népliget-Hell Miksa sétány-Könyves Kálmán körút-Gubacsi út-Kvassay Jenő út-Soroksári út-Boráros tér-Petőfi híd-Goldmann György tér-Pázmány Péter sétány-Dombóvári út módosított útvonalon halad, majd a Dombóvári úttól tovább a megszokott vonalán. A módosított útvonal ellenére megállóhely nem marad ki, a Közvágóhíd H-nál azonban saját megállója helyett a 23-as, a 23E, az 54-es és az 55-ös busz azonos nevű megállóhelyén áll meg.

További információk: www.bkkinfo.hu, http://futar.bkk.hu, kozut.bkkinfo.hu