Ugrás a tartalomra

Hamisítják a NAV weboldalát

2015. január 28. szerda
Hamisítják a NAV weboldalát

Olyan oldal jelent meg az interneten, amely a megtévesztésig hasonlít a NAV hivatalos weboldalára. Aki ezt használja, bajba kerülhet, mert az itt közzétett nyomtatványok, az itt olvasható információk bizonytalan forrású hamisítványok, letöltésükkel akár kártékony kódok is bekerülhetnek a felhasználók rendszerébe. Egyetlen olyan weboldal sem hiteles, amelyben a ""nav"" mellett nem szerepel a ""gov.hu"" tartomány megnevezése.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnevezésének rövidítését jogtalanul használó weboldal azt a látszatot kelti, hogy a felhasználó a NAV weboldalát olvassa.

A NAV webcíme a kormányzati szervek által használt ""gov.hu"" tartományba esik, a NAV hivatalos honlapja a http://www.nav.gov.hu és a http://nav.gov.hu webcímeken található. A NAV hivatalos weblapján - a hamis weboldallal ellentétben - nem szerepelnek reklámbannerek. A NAV bármely más, az elnevezésével visszaélők által üzemeltetett weboldal információiért, azok felhasználásának következményeiért nem vállal felelősséget.

A hamis honlapon található nyomtatványkitöltő programok használata veszélyes, mert azok esetlegesen kártékony, rosszindulatú kódokat tartalmazhatnak.

Az üggyel kapcsolatban a NAV megteszi a szükséges jogi intézkedéseket - áll a hivatal közleményében.


OrientPress Hírügynökség (OPH) /Nemzeti Adó- és Vámhivatal

forrás: http://orientpress.hu/138766