Ugrás a tartalomra

Zongora, irodalom és olimpia

2014. március 20. csütörtök
Zongora, irodalom és olimpia

A tizenegy éves Szőke Viktória vegyesúszásban tartja magát a legjobbnak, de a hátúszás a kedvence. Naponta átlagosan másfél órát edz Takács Imre és Horváth Tamás irányítása mellett a Budafóka SE-ben, és a versenyeken érmeket gyűjt.

A fiatal úszó elmesélte, hogy a tavalyi év jól sikerült számára, hiszen összesen tizenkét arany-, kilenc ezüst- és hat bronzérmet szerzett, valamint a Jövő Bajnokai közé is beválogatta a Magyar Úszószövetség.

Viki eredményei közül kiemelkedik a Pest Megyei Diákolimpia döntőjében elért első helyezése, amelyet 50 méteres hátúszásban produkált.

Örömmel újságolta, hogy 2014 is jól kezdődött, legutóbbi versenyén, Százhalombattán ugyanis nyolc versenyszámban indult, és mindegyikben a dobogó legfelső fokára állhatott.

A Jó tanuló, jó sportoló díjban részesült fiatal úszó első külföldi szereplésére januárban került sor, nem véletlen hát, hogy egyik kedvenc versenyeként a linzi nemzetközi Mehrlagen Kupát említette, ahonnan két ezüst- és egy bronzéremmel tért haza, és az összesítettben is a második helyen végzett.

A Kempelen Farkas Gimnázium 5.b osztályos tanulója azonban nem csak a sportban, a tanulásban is jeleskedik. Félévkor kiváló tanulmányi eredménye mellett tanárai több tantárgyból is dicséretesre értékelték a munkáját.

Kedvenc tantárgya - természetesen a testnevelés után - az irodalom. Szabadidejében rendszerint olvas, jelenleg a Szent Johanna Gimi ötödik kötetét. A napi edzések és az iskolai elfoglaltságok mellett zongorázni tanul, és bár röplabdázni is szeretne, az már sajnos nem fér bele az idejébe - beszélt úszáson kívüli életéről a sportoló. Viki testnevelő tanárnak vagy úszóedzőnek készül, tervei között azonban az olimpiai részvétel is szerepel.

T. A.