Ugrás a tartalomra

Új focidresszt kaptak a serdülők

2014. október 10. péntek
Új focidresszt kaptak a serdülők

A jövő budafoki futballreménységeit lepte meg az elmúlt hónapban profi felszerelésekkel a német Condor légitársaság. A gyerekek a mezek átadását követően a pályán mérték össze tudásukat az MTK korosztályos labdarúgóival.


A BMTE-pályán átadott húsz dresszt, nadrágot és sportszárat egyenesen Németországból repítette ide az adományozó, a Condor légitársaság.

Tóth Attila, a cég magyarországi képviseletének vezetője az átadáson elmondta: miután Németország nyerte az idei labdarúgó-világbajnokságot, szívügyüknek érzik a futball szellemiségének terjesztését, az utánpótlás segítését, ezért jutottak el többek között ide Budafokra, ahol ügyesek a kis focisták és jó az utánpótlás-nevelés. A húsz dressz összértéke mintegy kétszázezer forint. Hasonló értékben kaptak a kerület testvérvárosa, Barót serdülő focistái is felszerelést. Az átadás után, amelyen megjelent Szabolcs Attila polgármester, országgyűlési képviselő és Karsay Ferenc alpolgármester is, a gyerekek, a BMTE utánpótláscsapatai egy rövidített meccsen mérhették össze tudásukat neves pesti társaikkal, az MTK hasonló korosztályos együtteseivel.

A két sportszerető kerületi vezető szintén örült a segítségnek, annál is inkább, mert valamikor maguk is rendszeresen sportoltak, Karsay Ferenc versenyszerűen jégkorongozott, Szabolcs Attila pedig kajakozott és vitorlázott. Utóbbi lapunknak elmondta: a légitársaság támogatását azért is tartja komoly segítségnek, mert sok szülőnek mélyen a zsebébe kell nyúlnia ahhoz, hogy gyermekei sportolhassanak.

(Temesi László)