Ugrás a tartalomra

Együttműködés a Tüdőgondozóért

2014. október 10. péntek
Együttműködés  a Tüdőgondozóért

A Városház téri Tüdőgondozó és Pszichiátriai Gondozó épülete az újbudai önkormányzat tulajdonában és a Szent Kristóf Szakrendelő vagyonkezelésében van. Ezért a szomszédos kerülettel közös finanszírozásban újítjuk fel. A munkálatokat a XXII. kerület önkormányzata kezdeményezte, mivel Budafok belvárosában az egészségügyi intézmény mellett található posta épülete már új homlokzatot kapott.

A statisztikai adatok alapján a rendelőintézetbe kerületünk lakosságának háromnegyede, míg a XI. kerületének negyede látogat el. Az összesen 40 millió forintos beruházást fele-fele arányban fizeti a két kerület. A korszerűsítésről szóló megállapodási szerződés aláírása után a felek megnézték az épületet és az eddigi munkálatokat.

Dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere elmondta: több együttműködés volt már a két kerület között, és a jövőben is lát rá lehetőséget, hogy ez hatékonyan folytatódhasson. - Többek között a ház külső homlokzatfelújítására is szükség van, a nyílászárók cseréjével és külső hőszigeteléssel - mondta Szabolcs Attila polgármester. Az épület megújulása mellett a géppark is kicserélődik. A tervek szerint például digitális radiológiára állítják át a vizsgálati rendszert.

(Viszkocsil Dóra)