Ugrás a tartalomra

Három bajnoki cím egy nap alatt

2014. november 12. szerda
Három bajnoki cím egy nap alatt

Gáll András immár második éve kétlaki életet él: "főállásban" a Budafóka Úszó Egyesületben úszik, szabadidejében a KSI-ben öttusázik (ami ebben az életkorban, 11 évesen még csak úszás és futás), s még az utcai futóversenyek is beleférnek az idejébe.

Október negyedike különleges nap volt Gáll András kerületi ifjú sportoló életében. Ezen a napon Érden rendezték meg a korosztályos országos bajnokságot, no meg a Futafok utcai futóversenyt, Budafok-Tétény tömegsportjának legkiemelkedőbb eseményét. Első pillantásra megoldhatatlannak tetsző dilemma: Andris melyik versenyen induljon? Az országos bajnokságon, amelynek nagy esélyese volt, hiszen idény valamennyi versenyt megnyerte, amelyiken csak részt vett, vagy a Futafokon, amelyen tavaly és tavalyelőtt is az első helyen végzett korosztályában? Aztán a családi tanács - Andris KSI-s öttusaedzőjével, Takács Gyulával konzultálva - úgy döntött, hogy mindkettőn!

És elkezdődött a nagy vállalkozás. Andris reggel kilenckor az érdi uszodában megnyerte a 200 méteres úszást, majd kocsiba pattant - természetesen nem ő vezetett, lévén 11 éves... -, és elutazott a Campona körül rendezett 2000 méteres futásra, amelyen szintén fölényesen győzött, megvédve bajnoki címét. Majd irány ismét Érd, és az 1600 méteres futást is megnyerve Magyarország öttusabajnoka lett a 11 évesek korosztályában!

Két héttel később rendezték Kecskeméten az országos Elit bajnokságot, amely a többfordulós Magyar Kupa fináléja volt. Andris ezt is megnyerte (az úszásban és a futásban is az élen végzett), majd másnap a fiú váltóban, László ?ronnal párban ugyancsak diadalmaskodott a KSI színeiben. Köszönet még egyszer Takács Gyula edzőnek, továbbá Andris úszóedzőinek a Budafókában: Takács Imrének és Horváth Tamásnak!

Gáll András