Ugrás a tartalomra

Európa-bajnok táncakrobata

2014. május 23. péntek
Európa-bajnok táncakrobata

Czetl Fanni, a Kempelen Gimnázium ötödikes tanulója május 10-én akrobatikus rock and roll junior páros Európa-bajnok lett az oroszországi Kalinyingrádban. Hatévesen még a Klauzál Házban ismerkedett a sport és a tánc elemeit ötvöző látványos mozgásformával, most a Masters SE versenyzője. Táncpartnerével vegyes párost alkotnak (Király ?dám, Rock and Magic SE), így edzőik (Lengyel Veronika és Sárdi Anita) Budán és Érden felváltva foglalkoznak velük.

- Jól láttam, hogy te voltál a legfiatalabb a dobogón?

- Igen, mert a junior kategóriát elvileg 14 éves kortól szokták elkezdeni. De a párom, akivel két éve táncolunk együtt, 16 éves múlt. Alacsony, kellett neki egy kicsi és könnyű lány.

- Látszott, hogy könnyen emelgetett. Egyébként melyik elemet csinálod legszívesebben a táncon belül, és melyik rész az, amelyiket kevésbé?

- Pont az akrobatika a kedvencem, amikor a fiú dobálja a lányt. Az a legizgalmasabb. Nem félek attól, hogy elejt, mert itt nagyon nagy bizalom kell, és az megvan. Sokszor izgulok viszont a forgások miatt, csomó dologra oda kell figyelni közben, bármelyik pillanatban elmehet. De ha sokat gyakorlom, akkor általában nincs gond. A mostani helyezésen kívül négy magyar bajnoki és egy világbajnoki címem van, amit tavaly szereztem páros formációval.

- Mikor érezted úgy, hogy megnyerhetitek az Európa-bajnokságot?

- Igazából a végéig bizonytalan voltam, mert az ilyen világversenyeken bármikor felcserélődhetnek a helyezések. Meg nem is szabad elszállni, úgyhogy próbáltam mindent megtenni a győzelem érdekében. Kicsit izgultunk fellépés előtt, de a színpadon már nem szoktunk.

Kántor Klaudia