Ugrás a tartalomra

Átadják a BMTE-sportcsarnokot

2014. október 09. csütörtök
Átadják a BMTE-sportcsarnokot

Szeptember utolsó napján megkezdték a felújított BMTE-sportcsarnok és -pálya műszaki átadásának eljárását, amely hamarosan befejeződhet - tudtuk meg Vizi Sándortól, a BMTE ügyvezetőjétől. Az építkezés komoly feladatot jelentett: az atlétikai pálya teljes körű átépítése több mint 2500 köbméternyi anyag mozgatásával járt, miközben lézerrel fektetett vízáteresztő aszfaltot hoztak létre, megoldották a pálya csapadékvíz-elvezetését, öntött szerkezetű futópályát építettek ki. Nem volt könnyű 55 nap alatt teljes körűen felújítani, átépíteni az egyesület sportolóinak háttérbázisát alkotó öltözőépületet sem.

- Arra törekedtünk, hogy a felújításra kapott pénzeszközből minél több helyen végezzünk felújítást. ͍gy került be az étterem teljes körű külső átépítése, valamint a régi öltözőépület teljes körű felújítása, az öreg épületrészek új tetővel való ellátása, hőszigetelésének javítása, vagy a teljesen tönkrement burkolatok nagy részének aszfaltozása - mondta el az ügyvezető. - A feladatok ilyen jellegű bővítését nagymértékben segítette a kerületi önkormányzattól kapott támogatás, amely lehetővé tette, hogy a sportcsarnokot székekkel szereljék fel, és a közeljövőben az atlétikai öltözőt is felújítsák, a főépület környezetét átépítsék - tette hozzá.

(VH)



Vízi Sándor, aa Budafok-Tétény Baráti KörökEgyesületének elnöke,önkormányzati képviselő írása a Városházi Híradóból:

Újjávarázsolt sporttelepa kerületnek

Hamarosan elkészül a BMTE-sportcsarnok felújítása. Nehéz út vezetett el idáig, a BMTE Sportegyesület vezetésének "életében" az elmúlt hónapok olyan kihívást jelentettek, amellyel csak nagyon elszántan és elkötelezetten lehetett szembenézni. Egyrészt hatalmas lehetőségként jelent meg az állam azon támogatása, amely lehetővé tette, hogy a sportcsarnokot felújítsuk, másrészt a több mint 600 millió Ft fejlesztési forrás ésszerű és racionális felhasználásának a felelőssége jelentkezett, párosulva azzal, hogy a rendelkezésre álló idő összességében nem volt több, mint hat hónap.

A felújítási munkák alatt megértést tapasztaltunk sportolóink részéről, akik elfogadták, hogy a napi sporttevékenységet bizonyos vonatkozásban nehezítette a területen folyó építkezés. Ugyanakkor a munkák során jólesett a kerületi lakosság támogató figyelme, szurkolása a létesítmény megújulásáért. Örömmel töltött el bennünket, hogy a futópályán, felismerve annak minőségét, naponta szaporodott a futni akaró emberek társasága, mely további ösztönzést adott a feladataink elvégzéséhez. A felújítási munkák egyik fontos szempontjának tekintettük, hogy városépítészetileg többet adjunk a kerületnek, mint önmagában a funkcionális felújítást, és nagyon odafigyeltünk, hogy a felújított létesítmény kellemes színfoltját adja a kerületnek és magának a sportlétesítménynek. Egy másik szempontként nagy súlyt helyeztünk arra, hogy a sportcsarnok olyan színvonalú szolgáltatáscsomaggal álljon nemcsak a sportolók, hanem a kerület rendelkezésére is, amelyben a hangosításnál, az információátadás különböző módjainál a több funkció kiszolgálásánál, de magától a belső megjelenés minőségétől is több legyen, mint csak a sport otthona. Az állami támogatás igénybevétele időben huszonnégy hónapot biztosított volna a felhasználásra, de a tervezési fázisban megpróbáltuk a legjobban előkészíteni a munkák elvégzését és ennek eredményeként vállalkoztunk arra, hogy ez év végéig befejezzük a munkálatokat és elszámolunk a költségvetési pénzeszközökkel.

Nagy álmunk valósul meg a BMTE sportcsarnokának és sportpályájának felújításával. Ez nemcsak az egyesületi sportolóknak nyújt újabb lehetőségeket, hanem reményeink szerint egyre több kerületi sportolni vágyó családot csábít majd a létesítménybe. Ezúton is köszönjük az állam, az önkormányzat, a sportolók és a lakosság támogatását.