Ugrás a tartalomra

A csatornázók munkatársai fényképes igazolvánnyal keresik fel az ingatlantulajdonosokat

2014. november 20. csütörtök
A csatornázók munkatársai fényképes igazolvánnyal keresik fel az ingatlantulajdonosokat

A Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése (BKISZ) beruházás keretében több szakaszon megkezdődött a hiányzó csatornaszakaszok kiépítése Budafok-Tétény eddig ellátatlan területein. A munkálatokkal kapcsolatban a kivitelező cégeknek számos kötelezettsége van mind a munka minőségét, mind a lakosság tájékoztatását illetően. Ezek betartását szigorú szabályok mentén folyamatosan ellenőrizzük.

A kivitelezés első lépéseként, a munkálatokat megelőzően a kivitelező először értesíti az érintett lakosságot. Az ingatlantulajdonosok a postaládákba eljuttatott szórólap segítségével az adott utcára vonatkozóan a munkálatok legfontosabb részleteit tudhatják meg. Az értesítésben szerepel a kivitelezés várható kezdő- és befejező dátuma, a forgalomkorlátozásokkal kapcsolatos információk és egyéb praktikus tudnivalók is.

A csatornaépítést megelőzően sor kerül az ingatlanok, illetve a közterület és az utca videokamerás és fényképes állapotfelvételére. Erre a későbbi viták elkerülése miatt van szükség, hiszen így könnyedén megállapítható, hogy a kivitelezés ideje alatt történik-e bármilyen változás az ingatlan állagában. A kivitelező illetékes munkatársai, akik fényképes projektigazolvánnyal rendelkeznek, ezzel párhuzamosan személyesen felkeresik az ingatlantulajdonosokat, hogy a házi bekötőcsatorna helyéről egyeztessenek. Az egyeztetések célja, hogy a bekötőcsatorna a tulajdonos számára megfelelő nyomvonalon épüljön meg, amennyiben ez műszakilag megoldható.

Az Önkormányzattól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy lakossági telefonhívások alapján illetéktelen személyek, a kivitelezésben érintett cégek képviselőinek adják ki magukat és ajánlják fel saját szolgáltatásukat a házi bekötőcsatorna kiépítésére. Pontosan az ilyen visszaélések elkerülése érdekében is alkalmazzuk a fényképes azonosító rendszert, melynek segítségével a hivatalosan a projekten dolgozó cégek munkatársai azonosítani tudják magukat a kivitelezés szempontjából szükséges személyes lakossági egyeztetés során.

Mellékeljük azon arcképes projektigazolványoknak a másolatát, melyeket a XXII. kerületi kivitelezésben hivatalosan résztvevő cégek munkatársai számára készítettünk abból a célból, hogy azonosítani tudják magukat a személyes lakossági egyeztetések során.

A lakosság alapos tájékoztatása érdekében a beruházáshoz kapcsolódóan működtetünk egy komplex lakossági ügyfélszolgálati rendszert, melyen keresztül az érintettetek választ kaphatnak a további felmerülő kérdéseikre is. A BKISZ projekt ügyfélszolgálata a 06/80 205-412-es ingyenesen hívható zöldszámon (munkanapokon 8-18 óra között személyes ügyfélkezeléssel), illetve az info@bpcsatornazas.hu e-mail címen érhető el. Emellett a beruházás honlapja, a www.bpcsatornazas.hu is számos hasznos gyakorlati információt tartalmaz.