Ugrás a tartalomra

Több gyermek születik nálunk

2014. október 10. péntek
Több gyermek születik nálunk

A Védőnői Szolgálat adatai szerint évről évre egyre több gyermek születik a XXII. kerületben. Tavaly 570 kismama várt gyermeket, idén már szeptemberben túl vagyunk ezen a számon.


Tizedik alkalommal rendezte meg a Védőnői Szolgálat a Természetesen anyatejjel című rendezvényét. Bata Ferencné, a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke megnyitóbeszédében elmondta: nagy köszönet jár a szolgálat minden dolgozójának, akik folyamatosan azon dolgoznak, hogy minél egészségesebb és boldogabb babák legyenek a családokban. Minden évben külön megköszönik a tejadó anyukáknak az önzetlen segítséget.

Karsay Ferenc alpolgármester a helyszínen ennek megfelelően hét édesanyának adott át ajándékot és virágot.

A rendezvény fénypontja az volt, amikor az egyik, anyatejet kapó kisbaba anyukája - dr. Tihanyi Györgyi háziorvos lánya - egy-egy szál virággal mondott köszönetet a többi édesanya nevében a leadott tejért. A kerületben az elmúlt évben csaknem 300 liternyi anyatejet adtak le az anyukák.

Dr. Rostáné Faragó Andrea, a Védőnői Szolgálat intézményvezetője elmondta: nyolc hónapos korig mindenféle külön indok nélkül jár az államilag támogatott anyatej.

(Viszkocsil Dóra)