Ugrás a tartalomra

Társas játék Odettel

2014. október 09. csütörtök
Társas játék Odettel

Polgár Odett hangját olyanok is ismerhetik, akiktől távol áll a pezsgő popzenei élet, hiszen három éve az HBO saját gyártású sorozata, a Társas játék főcímdalát és a WestEnd-reklámok zenéjét is ő énekelte.


- Hogy érezte magát Budafokon?

- Szuperül! Kellemes délutáni koncertnek indult a dolog, de a végére jó hangulatú buli kerekedett belőle. Nagyon-nagyon jó volt a közönség.

- Kislányos hangja miatt sokan úgy gondolják, hogy elsősorban a tinédzserek kedvence. Nekik énekel?

- Ezt nem tudom így meghatározni. A koncertközönségem nagyon vegyes, azt látom, hogy az ötvenéves apukák is élvezik a koncertjeimet, és a kisebb gyerekek is nagyon szeretnek. Igazából mindenkinek szól a zeném, dalaimmal szeretnék minél több emberhez eljutni.

- Első önálló nagylemeze, a Hanyatt, homlok, egyenes Takács Zoltán Jappán producer felügyelete alatt készült, és elnyerte a legjobb hazai pop-rock albumnak járó Fonogram-díjat. A címadó dal hónapokig az országos rádióadók sikerlistáján szerepelt.

- Nagyon örültem, hogy a dal a Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének listáján negyedik lett, és egymilliónál többen a YouTube-on is meghallgatták. A siker azonban elsősorban a szerzőpárosnak köszönhető: a szövegeket Müller Péter Sziámi írta, a zenét pedig édesapám, Polgár Péter, a Sziámi és a mi zenekarunk gitárosa szerezte.

Az idén megjelent Csillagtérkép című albumomon is több Müller Péter-szöveg szerepel, de néhány a saját szerzeményem, mint például a 2013-as Eurovíziós Dalfesztivál hazai elődöntőjére írt számom is, a Semmi nem fura.

- A koncertezés mellett zenét is szerez és szöveget is ír.

- Édesapám révén kicsi korom óta természetes számomra a zene. Tizenöt éves korom óta énekelek, nyolc évig zeneiskolában tanultam, ahol hat évig fuvoláztam. Előtte pedig zeneóvodába jártam, tehát van zenei előképzettségem is, így nem volt idegen tőlem a lemezkészítés sem.

A Takáts Eszterrel és Varga Zsuzsával készült Pontos című lemezt olyan csajos albumnak szántuk. A lányokkal soha nem voltunk koncertzenekar, csak egy lemez erejéig csatlakoztak hozzám. A fellépéseimen olyan sessionzenészekkel dolgozom, akikkel régebb óta együtt zenélünk, de ők a zeneszerzésben nem vesznek részt tevékenyen. Együtt dolgozom más szerzőkkel. A dalszerzés közös alkotói folyamat, amelynek én is részese vagyok. Néhány dalomban zeneszerzőként jelenek meg, de gyakran a szövegbe is beleírok.

(Tamás Angéla)