Hírek

2014. évi lomtalanítás a kerületben
2014-05-28

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. március elején - az V. kerülettel - kezdte meg az idei lomtalanítást. A szolgáltatás logisztikájában változás nincs, az elszállítást az előző évek gyakorlatával megegyező módon végzi a társaság.Az időpontokat a kerületi önkormányzatokkal történt egyeztetést követően alakították ki, valamint figyelembe vették a parlamenti és önkormányzati választásokat, valamint a nemzeti és vallási ünnepeket is, amikor a szolgáltatás szünetel.

A XXII. kerületben a lomtalanítás időpontja: május 28 - június 5.
A kerületet 7 körzetre osztották, amellyel biztosítható, hogy a lomokat koncentráltan szállíthassák el, rövidebb ideig okozzon kellemetlenséget a lakóknak, nehézséget a gyalogosoknak és a gépkocsival közlekedőknek. A közterület-felügyelet munkatársai ellenőrzik a lomok kihelyezési időpontjának betartását.
Az FKF Zrt. Budapest mintegy 830.000 háztartását 7-10 nappal korábban hivatalos levélben és hírlevélben tájékoztatja a lomok kihelyezésének időpontjáról. A hírlevél általános információkat tartalmaz, célja a lomtalanítás lebonyolításának megismertetése, valamint hogy a lakosok választ kaphassanak a leggyakrabban felmerülő kérdésekre is: mit lehet kikészíteni és mit nem, hová és hogyan helyezzék ki a feleslegessé vált használati tárgyakat, milyen módon lehet a jelzettől eltérő időpontban, vagy sürgősen elszállíttatni a lomot, stb.
A társasházak lépcsőházaiban tájékoztató plakátot is elhelyeznek
A kerület lomtalanítási időpontja, sok más fontos és hasznos tudnivalóval együtt megtalálható a társaság honlapján awww.fkf.hu<http://www.fkf.hu/> címen, illetve a lakóhely megadásával érdeklődhetnek telefonon a 06 40 353 353-as ügyfélszolgálati számon, illetve írásban azfkfzrt@fkf.hufkfzrt@fkf.hu> elektronikus levélcímen az elszállítás időpontjáról.
A háztartásokban keletkező szakszerű ártalmatlanítást igénylő anyagok leadására a társaság idén is gyűjtőpontokat üzemeltet minden körzetben az elszállítás napján, ahol leadhatók lesznek a festékek, oldószerek, gyógyszerek, stb.
Az elszállítást követően a közterület-fenntartó munkatársai elvégzik az érintett körzet koncentrált takarítását.
Budapest közterületi rendjének és tisztaságának megőrzése érdekében az FKF Zrt. arra kéri a lakosságot, hogy tartsák be a tájékoztató anyagban leírtakat és csak a megjelölt időpontban helyezzék ki lomjaikat!