Ugrás a tartalomra

Bohemian Betyars

2014. augusztus 20. szerda
Bohemian Betyars

Bohém: rendezetlen életviszonyok közt könnyed és könnyelmű optimizmussal élő, a társadalmi formákkal nem nagyon törődő jó kedélyű ember.

Betyár: a 18-19. században a társadalomból kitaszított útonállót, később népi hőssé vált alakot mára fiatal, maga útját járó suhancot jelent.

A Bohemian Betyars 2009 hajnalán alakult, mikor egy bor és pálinka-delíriumban eltöltött este árokban ébredős másnapján, Miskolc fattyai kitalálták, hogy együtt fognak zenélni. A cél mindenki számára egyértelmű volt: minél messzebb terjesszék a sírva vigadás életérzését.

Az önmagukat speed-folk freak-punknak nevező együttes zenéje egy új, izgalmas keverékké állt össze: a zúzós punkot, pattogó skát, sodró pszichedéliát vagy éppen a melodikus témáikat megfűszerezték magyar, balkáni és cigány dallamokkal. Két órás összerottyantás után kész is lett a hamisíthatatlan kőleves, amely köztudottan kétszer csíp. Első koncertjük bormámoros sikerétől feltöltődve, tele vággyal vágtak neki a rögös, de annál izgalmasabb utuknak, a közös zenélésnek.

Egy valódi energiabomba zenekar, amely az elmúlt évek alatt már majdnem ezerszer megtáncoltatta a közönséget a Balti-tengertől az Atlanti óceánig. Legyen utcán, klubban vagy fesztiválon a Bohemian Betyars örömzenéje, magával ragadó ritmusai kizökkentenek a hétköznapokból, és beledobnak az önkívület mélyvizébe, pont úgy ahogy ezt kitervelték.


Weblap:

http://bohemianbetyars.hu/

https://www.facebook.com/bohemianbetyars

Videók:

200 Bpm - klip

http://youtu.be/_PpSI6AaHKE

Helynekem - klip

http://youtu.be/5w75YyUo8Rk

Megjöttek a fiúk - klip

http://youtu.be/NP1aNsAA3pU

Spanish-German-Czech tour

http://youtu.be/pMzetvNQ0Wk

Street Music - Krakow

http://www.youtube.com/watch?v=Qy_kJHx9vYc