Ugrás a tartalomra

Ökumenikus imahetet tartottak a kerületben

2015. január 26. hétfő
A Rózsakerti Baptista Közösség kezdeményezésére az önkormányzat által javasolt témákért is imádkoztak
Ökumenikus imahetet tartottak a kerületben

Sokat épült az egyházak és az önkormányzat lelki kapcsolata a kerületben - fogalmazott Dr. Kovács Géza lelkipásztor, a Rózsakerti Baptista Közösség nevében, abban a köszönőlevélben, amelyben a kerületben tartott négynapos imahét sikeréről számolt be. Mint ismeretes, a 2015-ös évet a katolikus egyház az ""Istennek szentelt személyek évének"" nyilvánította, ezt egészítette ki egy helyi kezdeményezéssel a kerület baptista közössége, kérve az önkormányzatot, fogalmazzanak meg a kerület polgárainak javát, lelki gyarapodását szolgáló gondolatokat, imatémákat, amelyeket a hívőkkel közösen olvasnak majd fel. A Három gyülekezet, a Nagytétényi római katolikus, a Baross Gábor telepi római katolikus, és a Rózsakerti Baptista Közösség hívői együtt tolmácsolták az Úr felé a többi között azt a gondolatot, hogy ""Fontos, hogy az emberek tudják egymást erősíteni, hogy mindenki találja meg a helyes utat, ami a teljes közösség boldogulásához vezet. Erőnkhöz mérten segítenünk kell, hogy a családok együtt neveljék fel gyermekeiket, teljesítsék egymás iránti kötelezettségeiket."", illetve hogy, ""Kerületünk vállalkozói minél több magyar családnak tudjanak munkát adni, hogy ezáltal gazdagíthassák kisvárosunkat, hogy ""Budapest bornegyede"" kerületfejlesztési álmunk megvalósuljon"".

Január 22-én a budafoki evangélikus templomban is tartottak az imahéthez kapcsolódó istentiszteletet, Sárhegyi Zoltán római katolikus plébános vezetésével. A pénteki napon a baptista imaházban gyülekeztek a hívek és hallgatták Nagy Péter református lelkész igéjét. Január 24-én a budafoki református templomban Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke köszöntötte a megjelenteket. Az imahét utolsó napján a Szent Lipót-templomban Hokker Zsolt prédikációja hangzott el este hat órakor.

""Bízunk benne, hogy a Rózsakerti Baptista Közösség kezdeményezése tovább terjed majd a kerület többi gyülekezetének körében is. A jövőben is teljes nyitottsággal állunk elébe a hasonló megkereséseknek, kéréseknek, megtesszük, ami rajtunk áll!"" - írta a kerületi baptista közösség vezetőjének címzett levelében Karsay Ferenc polgármester.