Ugrás a tartalomra

Zeneünnep a Klauzál Házban

2014. október 09. csütörtök
Zeneünnep a Klauzál Házban

Méltóképpen ünnepelt a Klauzál Ház közönsége a Zene világnapján. Juhász Anikó gitárművész Astor Piazzola műveiből válogatott, és Nagy Judit fuvolaművész is az argentin kortárs zeneszerző egyik művével örvendeztette meg a közönséget a Palotai János zongorakíséretével elődott Bach-szonáta után. Emszt András zongoraművész két saját művel érkezett a zene ünnepére. A zongoradarab elhangzása után a fiatal zeneszerző Szuromi Borbálával (hegedű) és Kurucz Krisztiánnal (cselló) zenélt. Az írók zeneszerzője, Győrffy Gergely hegedűművész is színpadra lépett, ő az Erőd című, Hernádi Gyulának írt saját szerzeményét adta elő, majd Párbaj című művét hallgathattuk meg a Tárnoki ??tőegyüttes ifjú dobosának közreműködésével.

A fellépők között üdvözölhettük a Brassimum Fúvósegyüttest is. A Magyar Állami Operaház művészeiből alakult rézfúvós kvintet remek összeállítással lepte meg a közönséget. Ezt követően Hegedűs Endre Kossuth-díjas zongoraművész játékában gyönyörködhettünk. Díszpolgárunk nemrég ünnepelte hatvanadik születésnapját, ez alkalomból rá jellemző módon ő ajándékozott: szeptember 21-én nagyszabású hangversenyt adott a MűPa-ban, ahol Karsay Ferenc alpolgármester köszöntötte, a Zene világnapján pedig Chopin Tréfa című művét nyújtotta át szeretett közönségének.

A színvonalas kulturális program utolsó fellépője a Budafok Big Band volt, amely Puskás Csaba vezetésével a tőle megszokott swinges muzsikával szórakoztatta a hallgatóságot, köztük Szabolcs Attila országgyűlési képviselőt, polgármestert is.

(T. A.)