Hírek

Megújuló energia fejlesztés a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskolában
2015-01-02

Budapest, 2014.12.10.

Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola

fenntartója: Budapest-Budafoki Református Egyházközség

1221 Budapest, Demjén István u. 2

Sajtóközlemény

A Komplex épületenergetikai korszerűsítés és napenergia hasznosítása a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskolában című, KEOP pályázati projekt befejezése

Befejeződött az EU pályázati forrásból finanszírozott, megújuló energiával kombinált energiatakarékossági fejlesztés a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskolában, Budafokon.

A kivitelezés befejezéseként a Budafokon (1223 Budapest, Rákóczi út 16.) alatt lefolytatott, sikeres átadás-átvételi eljárással 2014. októberében lezárultak Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola energiatakarékossági és megújuló energia fejlesztésének kivitelezési munkálatai. A fejlesztés keretében az iskola kívül-belül jelentős mértékben megújult, az iskolások 2014 őszétől nemcsak kellemes klímájú és energiatakarékos, de nagyrészt újszerű, esztétikus épületbe járhatnak. Az Európai Uniós forrásból finanszírozott energetikai felújítás keretében kicserélték a nyílászárókat, szigetelték a külső falakat, fűtőtestenkénti hőmérséklet-szabályozó rendszert építettek ki, valamint fűtés-rásegítő napkollektorok és áramtermelő napelem panelek kerültek a tetőre. A beruházást 100%-ban európai uniós forrásból finanszírozták.

Az energetikai korszerűsítés következtében az intézmény energiafogyasztása, és így rezsije is jelentősen csökkent, az iskolások télen-nyáron kellemes környezetben tanulhatnak-játszhatnak, sőt, Magyarország széndioxid kibocsátását is jelentősen csökkentettük. Ez utóbbi CO2 (pontosabban szólva: üvegházhatású gáz) kibocsátás csökkenést a szigetelés-nyílászárócsere energia megtakarítása, a radiátoronkénti hőmérsékletszabályozás hatékonyságnövelése mellett a háztetőre szerelt napelemek és napkollektorok megújuló energiaforrásból történő energiatermelése is fokozza.

A beruházás kivitelezési részét a tervek szerint az iskolaév 2014. októberében befejeztük, a projektzárás most folyik, erre tehát 2014 decemberben kerül sor.

A beruházás alapvető adatai:

- A projekt 2013. decemberében kelt támogató levél szerint támogatásban részesült.

- 2014. február végén aláírásra került a támogatási szerződés.

- 2014. július közepén megkötötték a kivitelezési szerződést a lefolytatott közbeszerzés eredményeként.

- 2014. októberben, határidőben és sikeresen lefolytatták a kivitelezés átadás-átvételi eljárását.

- 2014. decemberében történik a projektzárás.

- A pályázat címe: "Komplex épületenergetikai korszerűsítés és napenergia hasznosítása a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskolában

- A pályázat jele: KEOP-5.5.0/B/12-2013-0394

- A pályázati támogatás összege: 141307841,- Ft, mértéke: 100%

- A pályázat kiírója: Az Új Széchenyi Terv keretein belül a Nemzeti Fejlesztési ??gynökség (NF??) volt, e szervezet megszűnésével a projekt támogatása a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz (NFM) került.

További információ kérhető: reformatus@bfok.t-online.hu, vagy Barabás Péter 20/525 6923