Ugrás a tartalomra

Megújult a Rózsakert lakótelep szolgáltató háza

2015. január 20. kedd
Megújult a Rózsakert lakótelep szolgáltató háza

Rákóczi u. 20/b szám alatti Szolgáltatóház és az ott működő Rózsakert Gyógyszertár is megújult. A kivitelezés Budafok-Tétény Önkormányzata és a gyógyszertár folyamatos együttműködésével valósult meg.

A Rákóczi u. 20/b szám alatti Szolgáltatóház megérett már egy alapos felújításra: az épület lapos tető szigetelése több helyen ázott, fűtési rendszere sorozatosan meghibásodott, az épület alatti közműalagutat több esetben öntötte el a fűtési meleg víz és a szennyvíz. Ezért az önkormányzat döntése alapján 2014-ben felújítások sora kezdődött meg az épületen.

Első és legfontosabb teendő a lapos tető beázásainak megszüntetése volt, amely 2014. március végére készült el. A szigetelés teljes körű felújítása és az ehhez kapcsolódó felülvilágítók cseréje 17,5 millió forintba került.
Ezt követte a szolgáltató ház üzemeltetési költségeinek optimalizálása érdekében a meghibásodott fűtési rendszer teljes cseréje és a távfűtésről való leválás 7 millió forintért.

Ezzel párhuzamosan elindult a homlokzat teljes körű rekonstrukciójának közbeszerzési pályázata is. A homlokzat felújítás keretében a korábbi hőhidas portálszerkezeteket modern hőhídmentes alumínium szerkezetekre, a hátsó oldalon műanyag nyílászárókra cserélték. Az épület körben 8 cm-es vastagságú homlokzati hőszigetelő rendszert kapott.
Az idei évben nem csak maga a szolgáltató ház épülete újult meg, hanem körülötte a közterület is: új térburkolatot kapott az épület körüli járda és a parkoló.

Az épület felújítása mellett a házban működő gyógyszertár is megújult. ?talakították a teljes belső teret: új válaszfalakat és hőszigetelő aljzatot építettek be, valamint természetes bevilágításúvá alakították a belső teret. Új burkolatot kapott minden helyiség, valamint új belső és külső nyílászárókat építettek be. A gépészeti rendszer is megújult: légfűtés- és klímarendszert helyeztek el. 2014 decemberére elkészültek az új belső bútorok és berendezések is.