Ugrás a tartalomra

Díszpolgárok találkozója

2014. április 18. péntek
Díszpolgárok találkozója

A díszpolgár-találkozók nemes hagyománya a "Budafok-Tétény: múlt, jelen, jövő Asztaltársaság" égisze alatt Prim György ötlete és szervezőmunkája nyomán, a befogadó Lics család és a kerületi internetes lokálpatrióta közösség támogatásával indult el 2004-ben.

Az évente megtartott rendezvény hagyományt teremtett, melyet ma már minden díszpolgár és résztvevő örömmel vár.

Idén a vendégeket dr. Mészáros Péter köszöntötte, majd az elhunyt díszpolgárokra emlékeztek a megjelentek. Priska József Tamás emlékét fényképek vetítésével idézték fel. Az emlékezés után a többi díszpolgár életútját ismertették. A hagyományoknak megfelelően az újonnan megválasztott díszpolgárt az előző évi megválasztott díszpolgár köszönti, de most Békési Imre helyett Felvégi Józsefné adta át a képzeletbeli stafétabotot Horváthné Fűkő Zsuzsannának. - Ezerkétszáz gyermek neveléséért és fejlesztéséért vagy felelős és több mint 2000 szülővel vagy kapcsolatban, ez hatalmas feladat. Az óvodapedagógiai munka mellett a közügyek is fontosak számodra, melyet a Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesületében végzett munkáddal bizonyítottál évek óta. Sok erőt kívánok neked ehhez a sok munkához és érezd jól magad a körünkben! - köszöntötte új díszpolgárunkat Felvégi Józsefné.

Az új díszpolgár megköszönte a szülőknek, a baráti kör tagjainak, az önkormányzatnak és a családjának, hogy az eddig elért sikereiben segítették. - A pedagógus életpálya-modellhez szükséges portfólióm írását éppen a napokban fejezem be - mondta Horváthné Fükő Zsuzsanna. - A hosszú évek alatt elvégzett munkámat most összegeztem és elhatároztam, hogy még jobban és többet szeretnék tenni a közösségért. A rengeteg újítás, amit az óvodai életbe behoztunk a kollégáimmal, évekkel később is azt mutatja, hogy annak idején jól döntöttünk. Bízom benne, hogy minden óvodás életébe olyan alapot tudtunk letenni, ami sikeres jövőt biztosít majd a számukra - tette hozzá a kerület új díszpolgára. Garbóci László hivatalos köszöntése után 2014-ben Horváthné Fűkő Zsuzsannával bővült a díszpolgárok népes társasága.

(Viszkocsil Dóra)