Ugrás a tartalomra

Egymillió forint a kárpátaljai magyaroknak és teljes átláthatóság az ingatlaneladásoknál

2015. március 05. csütörtök
Egymillió forint a kárpátaljai magyaroknak és teljes átláthatóság az ingatlaneladásoknál

Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata a március 5-ei testületi ülésen Karsay Ferenc polgármester előterjesztésére egyhangúlag döntött arról, hogy egymillió forintot adományoz az Ökumenikus Segélyszervezetnek a kárpátaljai magyar lakosság számára humanitárius segítségnyújtás céljából.

A budapesti 22. kerületi önkormányzat a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel közösen, a Budafoki Dohnányi Zenekar felajánlásával holnap, március 6-án este 7 órakor segélykoncerttel indítja el adománygyűjtését a kárpátaljai magyar gyermekek iskolai étkeztetésének támogatására.

A Budafok-Tétényi Önkormányzat Képviselő-testülete fontosnak tartja az ellenőrizhetőség, átláthatóság és elszámoltathatóság elveinek érvényesítését. Ezért a mai testületi ülésen a képviselők egyhangúlag elfogadták Sebes Gábor Fidesz-KDNP frakcióvezető előterjesztését, amely alapján a személyiségi jogok figyelembevételével, bizonyos személyes adatok kitakarásával, az Önkormányzat budafokteteny.huhonlapján közzéteszik az ingatlanértékesítésekkel kapcsolatos szerződéseket, legyen akár az önkormányzat, akár önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság az eladó. Az elfogadott határozat szerint a szerződéseken kívül 14 napon belül közzé kell tenni az adott ingatlannal kapcsolatos értékbecslést is. A korábban megkötött szerződéseket folyamatosan, négy évre visszamenőleg fel kell tölteni az önkormányzat honlapjára.

Kapcsolódó hanganyag

Hanganyag forrása: InfoRádió


Darcsi Karolina, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség politikai-kommunikációs titkárának videóüzenetét az alábbi linkre kattintva tekinthetik meg:

https://www.youtube.com/watch?v=oiNh_uYNtaU