Ugrás a tartalomra

Pedagógusokat köszöntöttünk

2014. június 04. szerda
Pedagógusokat köszöntöttünk

Ünneplésre gyűltek össze a pedagógusok a Klauzál Gábor Művelődési központ színháztermében május 31-én, az önkormányzat pedagógusnapi ünnepségén.

Szabolcs Attila országgyűlési képviselő utolsó alkalommal köszöntötte polgármesterként a kerület pedagógusait. Kifejezte köszönetét, hogy felelősségteljesen dolgoznak és ígéretet tett, hogy mint parlamenti képviselő továbbra is segíti tevékenységüket, illetve törvényalkotási munkája során is szem előtt tartja érdekeiket.

Karsay Ferenc alpolgármester ünnepi beszéde után a színpadra szólította azokat a kitüntetetteket, akik az idén vehették át eddigi példamutató, szakmai munkájukért az önkormányzat díjait, majd gratulált kiváló teljesítményükhöz.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ XXII. kerületi Tankerületének vezetője, Mátésné Pataky ?gnes üdvözlő szavai után a Rózsakert Tagóvoda Delfin csoportja foglalta el a színpadot, hogy az ünneplők tiszteletére bemutassa Pünkösdölő című műsorát. A közel huszonöt ügyes óvodást Tóthné Csehó Mária és Horváth Hajnalka óvodapedagógusok tanították be.

Ezután a Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti és Általános Iskola növendékeinek előadásai következtek: Vízi Tibor felkészítésével a Kis-Nádasdy táncegyüttes és Kovács-Bodó Zsuzsanna balett-táncosai mutatták be produkcióikat.

Az ünnepi műsort követően a polgármester és az alpolgármesterek az általuk működtetett általános iskolák és gimnázium intézményvezetőinek, valamint a pedagógiai szakszolgálat igazgatójának pedagógusnapi ajándékot nyújtottak át, amellyel az iskolák minden dolgozójának megköszönték a tanévben végzett munkáját.

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Zugmann Péter alpolgármester, Németh Zoltán, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője, a fővárosi oktatási bizottság tagja, dr. Szántó János jegyző, Sebes Gábor, a kerületi oktatási és informatikai bizottság elnöke, Baranyiné Döme Gyöngyi, az Intézmények Gazdasági Irodájának vezetője, valamint Patócs Andrea, az önkormányzat humánszolgáltatási irodájának vezetője.

A Pedagógusnap a Mészáros Csaba Teremben ért véget, ahol terített asztal, szendvics és üdítő várta az ünnepelteket.

(T. A.)