Ugrás a tartalomra

Arany-, ezüst- és bronzérmek

2014. május 23. péntek
Arany-, ezüst- és bronzérmek

A magyar válogatott úszó, Márton Richárd nemcsak a Budafóka XXII. Sportegyesületet, hanem a Magyar Úszószövetséget is képviselte a Pardubicében megrendezett nemzetközi versenyen. A remek sportoló most sem okozott csalódást: három arany- és egy bronzéremmel tért haza Csehországból.

A kiváló úszó arról is beszámolt, hogy egyéni győzelmét 400 méter gyorsúszásban érte el, míg a másik három helyezést társaival együtt, váltókban szerezte. Hozzátette: rengeteg aranyéremmel gazdagodtak a magyar utánpótlás versenyzői. A legjobb fiúk, a legjobb lányok és az összesített pontversenyben a legjobb csapatok közül is az első helyen végeztek, sőt két egyéni kupát is elhoztak a nemzetközi versenyről.

Kurdi Zsófia a Wiener Neustadtban megrendezett Nemzetközi Triumph-találkozón száz méter vegyes úszásban (pillangó, hát, mell, gyors) csúcsot döntött, Jakabos Zsuzsanna tizenkét éven át tartott csúcsát szárnyalta túl.

A 2001-es születésű Zsófi saját korosztályán kívül egy ideje már a két-három évvel idősebbek és a felnőttek versenyein is részt vesz, hogy időeredményén javítson.

Cseh László mögött úszott be a célba kétszáz méter vegyes úszásban és így második helyet szerzett a Budapest Open Kvalifikációs Bajnokságon Mészáros Márk.

A válogatott sportoló elmondta lapunknak, hogy jó esélyekkel indult a versenyen, mert nem sokkal előtte érkezett haza Ciprusról, ahol a tíz nap alatt remek lehetőségek segítették a felkészülését. Ötvenes medencékben tudtak edzeni, és a konditermek, valamint a pályák is igen jók voltak.

- Nagyon jó érzés volt Cseh Laci mögött a dobogó második helyén állni - tette hozzá a most elsőéves egyetemista, aki száz méter gyorson is ezüstérmet szerzett, váltóban pedig harmadik helyezést ért el.

(T. A.)