Ugrás a tartalomra

Wolf Kati nem fél a farkastól és a versenytől

2015. január 29. csütörtök
Wolf Kati nem fél a farkastól és a versenytől

Wolf Kati is a vendége volt a Klauzál Ház nagy sikerű újévi koncertjének, amelyen először szerepelt együtt a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekarral. Két slágert adott elő: a Miért hagytuk, hogy így legyen? és az Apám hitte című Szörényi-, illetve Zorán-dalt. Az ismert énekesnőt újra láthatjuk A Dal című tévéműsorban, vagyis ismét szeretne kijutni az Eurovíziós Dalfesztiválra.

Hollerung Gábor, a Dohnányi zenekar vezetője nagyon dicsérte az első közös munkát. Kiemelte, hogy Kati képzett zenészként klasszikus zenei alapokkal rendelkezik, így könnyen megtalálták a közös hangot. Hollerung Gábor elárulta azt is: vannak még további terveik az énekesnővel. Wolf Katitól arról érdeklődtünk, hogyan találtak egymásra a Dohnányi zenekarral, és mennyire állnak közel a szívéhez a régi slágerek.

- Szinte véletlenül, és elég későn csöppentem bele a Dohnányi zenekar műsorába, de borzasztóan örültem neki - válaszolta az énekesnő. - A műsor, a hangszerelések készen voltak már, Hollerung Gábor választotta ki a dalokat. Egyébként én is nagy szeretettel énekelek a koncertjeimen régi magyar dalokat, hiszen rengeteg nagyszerű magyar dal van.

- Milyen volt együtt dolgozni a Dohnányi zenekarral? Szeretné, ha lenne folytatás?

- Remek hangulat volt a próbákon, nagyon összeszokott, profi és jókedvű csapat ez, nagyon könnyű volt velük dolgozni, Gábor pedig óriási odaadással és energiával vezeti a zenekart. Nagyon bízom abban, hogy lesz folytatása a közös munkának.

- Milyen az új dala, amellyel indul a Dal című műsorban? Hogyan bukkant a svéd szerzőkre?

- Krajczár Péter zeneszerző, hangszerelő dolgozik a svéd szerzőtrióval, rajta keresztül jutott el hozzám a Ne engedj el! című dal. A magyar szöveget Major Eszter írta. Természetesen a szerelemről szól, és én azért szeretem nagyon, mert a svéd popzenére sokszor jellemző misztikum igen erős benne, fülbemászó és magával ragadó.

- Volt már a Dalban versenyző és zsűritag is, melyik a nehezebb?

- Zsűrizni sokkal nehezebb! Az én helyem a színpadon van, ott ezerszer jobban érzem magam.

- Mit szól ahhoz, hogy egyre inkább szaporodnak a tehetségkutató műsorok?

- Ezek show-műsorok, amelyek azért vannak, mert ez a közönséget érdekli és érdekelni is fogja mindig. Jó dolog izgulni valakiért, aki a semmiből, vagy ki tudja milyen élettel maga mögött kiáll, énekel és megszeretjük. A legtöbb ilyen műsorból fennmarad egy-két név!

- Megszerette a farkasokat? Hallottam, hogy remek fotósorozat készült önről egy farkassal.

- Nánási Pál farkasos fotózása nagyon izgalmas élmény volt, hiszen még soha sem fotóztak igazi farkassal, amelytől egy kicsit azért tartottam, de Dante, a farkas rendkívül rendes és jól nevelt fotópartner volt.

- Milyen évet zárt és milyet vár?

- A tavalyi év első felét még Hongkongban töltöttük, ahonnan nagyon vágytunk haza, úgyhogy boldog évet zártam, mert nagyon jó újra itthon lenni és énekelni. Továbbra is dolgozom, és remélem, hogy minden marad a régiben, azaz sok munkám lesz ebben az évben is, s újra találkozunk Budatétényben.

(Temesi László)