Ugrás a tartalomra

A Mrs. Columbo megmutatja a jazz napos oldalát!

2014. szeptember 02. kedd
A Mrs. Columbo megmutatja a jazz napos oldalát!

A Mrs. Columbo megmutatja a jazz napos oldalát! Könnyed, vidám, bohókás, mégis igényes, játékos és kreatív, hiszen a zenekar a rögtönzött zene világából indul ki. Teszi mindezt úgy, hogy a dallamok a nem zeneértő fül számára is ismerősek, hiszen nagyrészt létező ismert dalokat formálnak saját képükre, ám az utóbbi időben saját számaik is készülnek igazi Mrs. Columbo stílusban, mely ötvözi a jazz, a klasszikus zene, a rock és minden a zenekar számára kedves műfaj sajátosságait.
A színpadról jókedv, barátság, összetartozás sugárzik. Szeretik egymást, szeretnek együtt muzsikálni.
Első lemezük 2012 februárjában jelent meg (re)make up címmel, mellyel "?Az év hazai jazz albuma" kategóriában Fonogram díjat nyertek.
2012 óta kezdtek el saját dalokat is írni, melyek közül a második, Játszd újra! című bekerült az Eurovíziós Dalverseny magyarországi elődöntőjének legjobb 30 dala közé.

Dorina:Nekem a hangom a hangszerem.Gyerekkorom óta érzem, hogy akkor vagyok önmagam, amikor színpadon énekelek. Több műfajt kipróbáltam , és tanultam meg, nemcsak a jazzkonziban vagy az egyetemen, de sokszor dohos próbatermekben. ?llandóan kutatok. Kutatom az érzéseket, dallamokat, hangokat és hangzásokat, ugyanúgy, mint mindannyian a napi híreket. Olyanok , mint az alkotóelemek egy még meg nem született receptben, és aztán ezekből áll össze a koncertekre a napi menüsor. Sokan nem is gondolnák, mennyire hasonlít a főzés a zenéléshez, és ami összeköti őket az az improvizáció. A jazzben - és elsősorban a Mrs.Columbo-ban ? mindent összehozhatok. Bármilyen alakot ölthetek egy new orleansi utcazenésztől egy carnegie hall-i díváig. U.I:Vigyázzatok, nagyon jól főzök!!!

Zsófi:Az emberek mindig megdöbbennek amikor kiderül, hogy egy nő nagybőgőzik. Pedig ha megnézzük közelről a hangszert, látható, hogy női alakot formáz. Finom ívek, lágy domborulatok mellett a hangszer stabilitást sugároz, hozzám ? illik a leginkább. Az az ember vagyok, aki az életben is azokat az értékeket tartja fontosnak, amiket a bőgő a zenében képvisel. Szeretem azt az érzést, amikor a többiek szárnyalhatnak, tudva, hogy a zene biztos alapokon nyugszik.

Fanni: A pillanat szerelmese vagyok. A színpad pedig olyan hely, ahol megnyílik egy dimenzió amiben csak a jelen létezik. Sokáig kerestem egy rést a zenében, egy átjárót, amin keresztül eljuthatok a saját hangjaimig. Végül amikor elkezdtem jazz-el és más improvizatív műfajokkal foglalkozni, úgy éreztem hazaértem. Számomra minden spontán keletkezett hang igazi ajándék! És a leglényegesebb: együtt megélni mindezt és összemosolyogni játék közben.

Norbi: Az emberek mindig megdöbbennek amikor meglátják, hogy egy női zenekarban férfi ül a doboknál....(néha magam is). De köszönöm a három gráciának, hogy ""befogadtak""! :) És, hogy miért a dob? Most ezt tényleg meg kell magyaráznom?! Gondoljon mindenki a koncertekre, és kéretik gondolkodni!! :)


https://www.youtube.com/user/mrscolumboband/videos

https://www.facebook.com/mrscolumboband