Ugrás a tartalomra

Jóízű beszélgetések, remek társaság

2014. október 09. csütörtök
Jóízű beszélgetések, remek társaság

Jóízű beszélgetés, tea, kávé, édes és sós sütemények, valamint remek társaság és szórakoztató programok várták a Levendula, a Szivárvány és a Nagytétényi Idősek klubjának tagjait szeptember 25-én. Kiss Andrea, a Szociális Szolgálat vezetője és munkatársai Nagytétényben rendezték meg az egész napos Nyárzáró mulatságot. Aki tehette, tornázott és látogatást tett a kastélymúzeumban, a kevésbé mozgékonyak vetélkedtek, jelnyelvi tolmács segítségével verseket hallgattak és beszélgettek. Az ebédet azonban az összes résztvevő együtt fogyasztotta el a Rozsdás Kakasban (a volt Sekrestyés étteremben). A szeptember végi programon Karsay Ferenc alpolgármester és Szalai Szilvia, a Szociális Szolgálat vezetőhelyettese köszöntötte az idős vendégeket.


Karsay Ferenc hangsúlyozta: az önkormányzat fontosnak tartja az idős emberek megbecsülését, ezért a vezetők a születésnapjukon személyesen köszöntik a szépkorúakat. - Kisvárosunkban közel nyolcezer nyugdíjas él, közülük több mint kétszázan a kilencvenedik életévüket is betöltötték, sőt tizenheten már száz év felettiek, így havonta tíz-tizenöt születésnapot is megünneplünk - tette hozzá a kerület alpolgármestere.

A Nagytétényi Idősek Klubját vezető Tarapcsik Gyulánétól megtudtuk, hogy az ötvenöt résztvevő között a Levendula klubot látogató 93 éves Marika néni (Takács Albertné) a rangidős.

Egy héttel később a Klauzál Ház színháztermében gyűltek össze Idősek napja alkalmából a kerület nyugdíjasai. Az önkormányzat és a művelődési központ közös rendezvényére a klubokban, civil szervezetekben és a művelődési ház foglalkozásain aktívan részt vevő nyugdíjasok kaptak meghívást - tudtuk meg Karsay Ferenc alpolgármestertől, aki a megjelent idős embereken kívül Szabolcs Attila országgyűlési képviselőt, polgármestert, Németh Zoltán frakcióvezető képviselőt, Bata Ferencné képviselő asszonyt, valamint a "legszebb korú" Pelikán Imrét, a Baross Gábor-telepi Polgári Kör elnökét külön is köszöntötte.

Szabolcs Attila üdvözlőbeszédében kifejtette: az élettapasztalat csak a leélt évek alatt szerezhető meg, ezért arra kérte a jelenlévőket, hogy minél többet meséljenek gyerekeiknek, unokáiknak.

A rendezvényen a Fővárosi Operettszínház két Jászai Mari-díjas művésze, Oszvald Marika és Csere László szórakoztatta a közönséget. A műsor végeztével az önkormányzat egy-egy elegáns csomagolású teával ajándékozta meg a résztvevőket, akiket állófogadáson vendégeltek meg.

(T. A.)