Ugrás a tartalomra

Közös ünneplési lehetőség a középiskolásoknak

2015. február 10. kedd
Közös ünneplési lehetőség a középiskolásoknak

Idén is meghirdeti a lehetőséget március 15-ére a Rákóczi Szövetség. A pályázat feltétele, hogy egy Kárpát-medencei, határon túli település magyar középiskolájához látogasson el a magyarországi középiskola utazó csoportja és közösen ünnepeljenek március 15-én.

A szervezet által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a programot az idén is pályázati formában hirdették meg, arra bármely magyarországi középiskola jelentkezhet. A pályázat feltétele, hogy egy Kárpát-medencei, határon túli település magyar középiskolájához látogasson el a magyarországi középiskola utazó csoportja, és közösen ünnepeljenek március 15-én. Iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat, ehhez a Rákóczi Szövetség - az utazásban részt vevő diákok számától függően - akár 250 ezer forint utazási támogatást ajánl fel, illetve igény szerint segít a fogadó iskola közvetítésében.

A szövetség 1994 óta hirdeti meg március 15-ei diákutaztatási programját, amelynek fő célja, hogy minél több közvetlen kapcsolat alakuljon ki a magyarországi és a határon túli magyar diákok, tanárok, illetve iskolák között. A Rákóczi Szövetség diákutaztatási programjainak részét képezi a június 4-i nemzeti összetartozás napjához, illetve az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódó utaztatási program is, amikor külhoni iskolák csoportjai is utazhatnak a Kárpát-medencében. Az elmúlt évben 332 Kárpát-medencei középiskola több mint 10 ezer diákja kapcsolódott be a diákutaztatási programokba.

További információ és az online pályázati űrlap:http://www.rakocziszovetseg.org

Forrás: MTI