Ugrás a tartalomra

Startol az új piac és parkoló építése

2015. január 07. szerda
Startol az új piac és parkoló építése

"Örömmel jelentjük kerületünk lakosságának, hogy még ezen a héten elkezdődik a régóta várt új piac és parkoló építése. Az első ütem július 15-ig tart, azaz összesen 190 nap áll a kivitelező rendelkezésre, a piac végleges formáját azonban majd októberben nyeri el."- mondta Karsay Ferenc polgármester.

Szabolcs Attila országgyűlési képviselő visszaemlékezett arra, hogy az új piac ötlete több évre nyúlik vissza, amikor is egy országos tervpályázat keretében 36 pályamű közül választották ki a nyertest.

"Szerencsére sikerült egy olyan megoldást találnunk, amely lehetővé teszi, hogy a piac az építkezés ideje alatt folyamatosan üzemeljen. Célunk, hogy a végeredménnyel mind a kereskedők, mind a vásárlók elégedettek legyenek."- tette hozzá Németh Zoltán alpolgármester.

Modern, egységes arculatú csarnok kerül a korábbi bódék, pavilonok helyére, valamint új parkoló is épül. Az erről szóló megállapodást a Budafok-Tétényi Önkormányzat nevében Karsay Ferenc polgármester és a közbeszerzési pályázaton nyertes Laterex Építő Kft. ügyvezetője, Dömötör Csaba írta alá a Városházán.

"A mintegy 90 tonna acélszerkezetet és több tonna beton helyszínre szállítása miatt megnövekedett teherforgalom várható a környéken, amiért előre is a lakosság türelmét és megértését kérik. A forgalom jelentős részét azonban a Duna utcai vasúti aluljáró felé fogják átterelni."- tájékoztatott Dömötör Csaba.

A beruházás első üteme bruttó 490 millió forintba kerül, amelyből 364 millió forintot a kerület a Fővárosi Önkormányzat TÉR-KÖZ városrehabilitációs pályázatán nyert el.