Ugrás a tartalomra

Adománygyűjtés a kárpátaljai magyar gyermekek étkeztetésének támogatásáért

2015. március 12. csütörtök
Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzatának felhívása
Adománygyűjtés a kárpátaljai magyar gyermekek étkeztetésének támogatásáért

Kritikus a helyzet Kárpátalján, a kárpátaljai magyar családok jelentős részének a megélhetése került veszélybe az ukrajnai háború miatt.






A munkaképes férfiak egy része külföldre menekül a katonai behívó elől, a közszolgáltatások akadoznak, a gyógyszerek, az élelmiszerek ára megduplázódott, a pénz értéke a harmadára esett vissza, az éhezés veszélye valós közelségbe került.

Az óvodások és a kisiskolások számára most még a legtöbb helyen biztosított az oktatási intézményekben a napi étkezés, és sok családban ez jelenti az egyetlen lehetőséget a gyermekek számára, hogy naponta egyszer meleg ételhez jussanak.

Ezért a hazai segélyszervezetek, egyházak, kormányzati szervek által indított országos adománygyűjtő kezdeményezéshez hasonlóan

Budafok-Tétény önkormányzata felhívásban fordul a kerület lakosságához, valamint a Budafok-Tétényben működő civil szervezetekhez, egyházi közösségekhez, vállalkozásokhoz, hogy pénzfelajánlásaikkal segítsék a kárpátaljai magyar gyermekek iskolai étkeztetésének támogatását.

Az adománygyűjtés március 31-ig tart, az adomány érintettekhez való eljuttatásában a Budafok-Tétényi önkormányzat partnere a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet.

Számlaszáma: HU 32-11705008-20464565-00000000

A közlemény rovatba: "Budafok-Tétény Kárpátaljáért" (Részletek: http://www.segelyszervezet.hu/hu/atutalas-es-csekk)

A Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar elsőként csatlakozott a kezdeményezéshez, 100 darab támogató jegy felajánlásával.

Az eseményen részt vett és felszólalt Szabolcs Attila országgyűlési képviselő, Hollerung Gábor, a Budafoki Dohnányi Zenekar ügyvezetője, zeneigazgatója, Bálint Gábor a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet nemzetközi programjainak vezetője, és videóüzenetet küldöttDarcsi Karolina, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség politikai-kommunikációs titkára.


Kapcsolódó hanganyag

Hanganyag forrása: InfoRádió


Darcsi Karolina, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség politikai-kommunikációs titkárának videóüzenete