Ugrás a tartalomra

Asztalitenisz és toroskáposzta

2018. március 22. csütörtök
Baráti körök nagy pingpongcsatája a Bakosfa Kft. telephelyén
Asztalitenisz és toroskáposzta

Asztalitenisz és toroskáposztaAz asztaliteniszé volt a főszerep február 10-én, szombaton a Bakosfa Kft. telephelyén, ahol egyszerre négy asztalon pattogtak a kaucsuklabdák. Barátok játszottak egymás ellen oklevélért, serlegért – és egy kiadós ebédért, toroskáposztáért. A csapatok négy sportágban mérik össze erejüket a hosszú hetek alatt.

Tíz csapat harminc játékosa küzdött egymással kora reggeltől a Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesülete szervezésében – a mérkőzéseket Vizi Sándor elnök, Fükő Zsuzsa és Rigó Lajos alelnökök is megtekintették –, a házigazda a Bakosfa Kft. tulajdonosa, Bakos Miklós volt, aki maga is rendszeresen fog ütőt a kezébe a kollégáival együtt.

– Több mint tíz éve versengenek a csapatok, négy sportágban mérik össze a tudásukat, novemberben a bowlingé, januárban a focié, most pedig a pingpongé volt a főszerep, míg február 24-én a lövészeté lesz – mondta Bakos Miklós. – A sorozatrendezvény célja, hogy a kerületi cégek és civil szervezetek még jobban megismerjék egymást. Nálunk például nemcsak pingpongozni lehet rendszeresen, hanem fallabdázni két pályán, és házi konditermünk is van.

Abból is látszik, mennyire sportos a Bakosfa – és vezetője –, hogy nemrég fennállásának 31. évfordulóját is sportnappal ünnepelték a dolgozók, s a mostani asztalitenisz-csapatbajnokságot is megnyerték (Baky Attila, Zsámboki Gergely és Lencse József csapattagokkal), sőt a cég második csapata második lett a Budafok-Tétény Baráti Kör előtt, amelynek egyik játékosa, Bata Károly megnyerte az egyéni versenyt. (Temesi)