Ugrás a tartalomra

Átadták a kerület legrangosabb elismeréseit

2024. június 22. szombat
Budafok-Tétény hagyományaihoz híven, Záborszky Nándor születésének napján adtak át elismeréseket mindazoknak, akik szakértelmükkel, személyiségükkel, életükkel kiemelkedőt alkottak a kerületben. A „Kerület Díszpolgára” címet Arató László Géza, a Budafok-tétényi Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola és Általános Iskola nyugalmazott igazgatója kapta. Az ünnepélyes gálának a Klauzál Ház adott otthont.
Átadták a kerület legrangosabb elismeréseit

A Kerületi Díjátadó Gálán Karsay Ferenc polgármester köszöntötte a jelenlévő Németh Zsolt országgyűlési képviselőt, a külügyi bizottság elnökét, Tóth Endre országgyűlési képviselőt, Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármestert, dr. Répás Judit aljegyzőt. Köszöntötte a megjelent díszpolgárokat, képviselőket, külön szeretettel az egyházak és a nemzetiségek képviselőit. Köszöntötte a megjelent művészeket, a civil szervezetek vezetőit, a szakértő bizottsági tagokat, az intézmény- és irodavezetőket. Kiemelten köszöntötte a díjazottakat és hozzátartozóikat, valamint a névadó családok képviselőit. Megköszönte, hogy elfogadták a meghívást.

A Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzatának képviselő-testülete döntése alapján odaítélt kerületi elismeréseket Karsay Ferenc polgármester, valamint a névadók családtagjai, Budafok-Tétény önkormányzatának alpolgármestere, illetve bizottságainak elnökei adták át.

Az eseményen méltatták a Bárczy István-díjjal kitüntetett Höltzl Antalnét, a XXII. kerületi Egyesített Óvoda Szivárvány Tagóvodájának óvodapedagógusát, idén május 31-ig igazgatóját és Horváth-Medla Anikót, a XXII. kerületi Egyesített Óvoda Csemetekert Tagóvodájának igazgatóját.

 

Munkácsy Károly-díjak

Lányi Aletta, a Kempelen Farkas Gimnázium 6. évfolyamának német tagozatos tanulója

Várfalvi Máté János, a Budafok-tétényi Baross Gábor Általános Iskola 6/B osztályának tanulója

 

Katona Péter-díjak

Nagy Ibolya, Budafok-Tétény Budapest XXII. kerületi Szociális Szolgálat Szivárvány Idősek Klubja csoportvezetője

Czondi Krisztina Réka, a Budafok-tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ esetmenedzsere

 

Dr. Bálint Béla-díjak

Márhoffer Andrásné, a 9. és 10. számú gyermekorvosi körzet asszisztense

Dr. Makláry Dániel, a III. utcai Felnőtt Háziorvosi Rendelő belgyógyász háziorvosa

 

Mihalik Sándor-díjak

Tóthné Csehó Mária, a XXII. kerületi Egyesített Óvoda Rózsakert Tagóvodájának óvodapedagógusa

Monostoriné Szeleczky Gabriella, a Budafok-tétényi Baross Gábor Általános Iskola magyar-történelem szakos tanára

 

Zakariás József-díj

Bisztrony Csaba, a Sozsin Wado Karate Egyesület elnöke

 

Szabó Gyula-díj

Lampart Budafok Vegyeskar

 

Záborszky Nándor-díj

Jónás Tamás, a Budafok-Tétény Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke

 

Gráf Antal-díj

Budafok-Tétény Kertbarát Kör

 

Ray Rezső Vilmos Építészeti Nívódíjak

Benedek Márton és Juhász Balázs építész tervezők, a Hős u. 15. szám alatt lévő épület tervezéséért, amelynek építtetője Mihályi Zoltán

Hoffmann György építész tervező, a Pattantyús u. 1. szám alatt lévő épület tervezéséért, amelynek építtetői Szabó Ernő és Szabó Katalin

 

Az év budafok-tétényi vállalkozója díj

Gyarmati Imre, a TENDÁL Szolgáltató Szövetkezet Kft. ügyvezetője

 

Tóth József-díj

Puskás Csaba, a Budafok-tétényi Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola és Általános Iskola igazgatóhelyettese

 

Budapest XXII. kerület – Budafok, Budatétény, Nagytétény, Baross Gábor-telep – Díszpolgára

Arató László Géza, a Budafok-tétényi Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola és Általános Iskola nyugalmazott igazgatója, akinek a polgármester mellett a 2023. év díszpolgára, Lics Lászlóné adta át a díjat.

A kitüntetésben olyan személyek részesülhetnek, akik a kerület gazdagítására munkálkodásuk során kiemelkedő életművet hoztak létre, vagy a kerület polgárai számára különösen jelentős tevékenységet végeztek és végeznek ma is.

 

Az emlékplaketteket két elismert kerületi művész, Kaintz Regina ötvösművész és Benedek Gabriella szobrászművész készítette.

A Díszpolgár részére Molnárné Golda Magdolna hagyatékából ajánlott fel egy gyönyörű festményt fia, Molnár Gábor, mely alkotás az esemény végéig látható volt a színpadon.

A rendezvény háttérképein Molnárné Golda Magdolna alkotásai voltak csodálhatók.

Az ünnepi műsor fellépői Vincze Tünde, a Magyar Légtornász Egyesület elnöke, Hortobágyi Károly-díjas artistaművész tanítványai mellett Szlavkovszki Zsolt, a Baross Imre Artistaképző egykori hallgatója, légtornára és kézállásra szakosodott artista, sportedző, és a kivételes játékú Farkas Izsák hegedűművész voltak.

A fogadás alatt Rák Béla, a budapesti és bécsi Zeneakadémiákon diplomázott, Artisjus-díjas és Duna Televízió Magyar Csillagok díjas gitárművész játékát élvezhették a résztvevők.

A borokat a Promontorium Borlovagrend válogatta és kínálta.

 

Szívből gratulálunk a díjazottaknak!