Ugrás a tartalomra

Átadták a megbízóleveleket

2024. június 28. péntek
A választási eljárásról szóló törvényben meghatározottaknak megfelelően átadták a 2024. június 9-én a XXII. kerületben megválasztott önkormányzati képviselők megbízólevelét.
Átadták a megbízóleveleket

Magyarország Alaptörvényének a Helyi önkormányzatokról szóló része – a többi között – kimondja, hogy Magyarországon a helyi közügyek intézése és a helyi közhatalom gyakorlása érdekében helyi önkormányzatok működnek. A helyi önkormányzat feladat- és hatásköreit a képviselő-testület gyakorolja. A helyi önkormányzati képviselőket és polgármestereket a választópolgárok általános és egyenlő választójog alapján, közvetlen és titkos szavazással, a választók akaratának szabad kifejezését biztosító választáson, sarkalatos törvényben meghatározott módon választják.

Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény a települések tekintetében rögzíti, hogy a helyi önkormányzás a település választópolgárai közösségének joga, melynek során érvényre jut az állampolgári felelősségérzet, kibontakozik az alkotó együttműködés a helyi közösségen belül. A helyi önkormányzás a helyi közügyekben demokratikus módon, széles körű nyilvánosságot teremtve kifejezi és megvalósítja a helyi közakaratot.

2024. június 9-én Budapest XXII. kerületében 12 képviselőt egyéni választókerületben választottak meg, öten kompenzációs listáról jutottak mandátumhoz. A most megválasztott képviselő-testület 2024. október 1. után kezdheti meg munkáját.

Tiszavölgyiné dr. Somosy Edinát, a Választási Bizottság elnöke az alábbi alfabetikus sorrendben nyújtotta át a képviselők megbízóleveleit.

Bajkó-Sokoray István

Bakos Miklós

Csiszár Zsuzsanna

Esze Tamás

Jurás László

Karsay Ferenc

Kazinczy Krisztina

Kerekes Gábor

Kocsondi Márk

Krieger Krisztina

Móga Bernadett

Németh Zoltán

Pajin Bálint György

Perlai Zoltán

dr. Staudt Máté

Szepesfalvy Anna

Szépvölgyi Gergő

 

Sok sikert kívánunk a munkájukhoz!