Ugrás a tartalomra

Átadták a polgármester és nemzetiségi önkormányzatok képviselőinek megbízólevelét

2024. június 21. péntek
Karsay Ferenc polgármesternek és tíz kerületi nemzetiségi önkormányzat képviselőjének Tiszavölgyiné dr. Somosy Edina, a Helyi Választási Bizottság elnöke adta át megbízólevelét.
Átadták a polgármester és nemzetiségi önkormányzatok képviselőinek megbízólevelét

A Helyi Választási Iroda vezetője, Tevanné dr. Südi Annamária jegyző és jogi helyettese, dr. Patócs Andrea jelenlétében megtartott ünnepi eseményen nyújtották át a 2024. június 9-én Budafok-Tétény Budapest XXII. kerületben megválasztott polgármester és települési nemzetségi önkormányzati képviselők megbízóleveleit.

A rekordszámú, 12 727 szavazattal harmadjára polgármesterré választott Karsay Ferenc, a Fidesz – Magyar Polgári Párt és a Kereszténydemokrata Néppárt közös jelöltje 26 éve tagja Budafok-Tétény képviselő-testületének.1998 óta megszakítás nélkül önkormányzati képviselő. 1998 és 2014 között három cikluson keresztül volt Budafok-Tétény alpolgármestere. 2014 óta Budapest XXII. kerületének polgármestere.

A nemzetiségi közösséget megillető jogosultságok érvényesítésére, a nemzetiségek érdekeinek védelmére és képviseletére Budafok-Tétényben 10 nemzetiség választópolgárai szavazhattak települési önkormányzati képviselőjelöltekre, amelynek eredményeként az eddigi 8 nemzetiségi kerületi önkormányzati képviselő-testület mellett további 2 nemzetiségi képviselő-testület, a román és a szlovák kezdheti meg munkáját 2024. október 1. után.

A megválasztott képviselőknek gratulálunk, munkájukhoz sok sikert kívánunk!