Ugrás a tartalomra

Átadtuk a tápadományt a HEROSZ-nak

2023. november 24. péntek
A XXII. kerületi Egyesített Bölcsőde mind az öt tagbölcsődéje csatlakozott a „TeAdományozz!” elnevezésű országos kezdeményezéshez, amelyben összesen 10 tonna táp összegyűjtését tűzték ki célul az állatmenhelyek támogatására.
Átadtuk a tápadományt a HEROSZ-nak

Az Egyesített Bölcsődébe járó gyerekek szüleinek köszönhetően októberben 192 kg eledelt gyűjtöttek, amelyből 138 kg-ot a HEROSZ állatotthonnak, 54 kg-ot pedig a CHIP-et Csapat Kutyamentő Egyesületnek ajánlottak fel.

A HEROSZ Nyél utcai telephelyén adták át az adományt az Egyesített Bölcsőde vezetői, az állateledel-gyűjtésben részt vevő gyerekek és szüleik, akik egyben a teljes bölcsődei közösséget is képviselték. Az eseményen részt vett Karsay Ferenc polgármester, aki szintén nem üres kézzel érkezett: 30 kg eledelt hozott az árva állatoknak.

A bölcsődések adományát Csepeliné Faragó-Tóth Gabriella, az Egyesített Bölcsőde vezetője és helyettese, Móróné Horváth Aliz szállította a helyszínre, és a szülők, a gyerekek, valamint a polgármester segítségével adták át az állatotthonnak.

Vargyas Krisztián, a HEROSZ Budapesti Állatotthon vezetője megköszönte az adományokat, majd elmondta: nagy segítséget jelent számukra a Részvételi Költségvetés keretében kapott 7 millió forintos támogatás is, amelyből a karanténhelyiségek felújítása, az elektromos hálózat modernizációja és a fűtési rendszer kiépítése valósul meg. Az árajánlatot már megkapták, a munkálatok hamarosan megkezdődnek.

Karsay Ferenc hangsúlyozta, mennyire jelentős az önkormányzatnak a HEROSZ állatotthon tevékenysége, mert segítségükkel helyben tudjuk kezelni a kóbor állatok problémáját, illetve az elárvult négylábúak megfelelő átmeneti otthonra találnak a menhelyen. A HEROSZ 32 éve nyitotta meg kapuit a kerületben, azóta számos állaton segítettek már. Az önkormányzat kiemelt ügyként kezeli a környezet- és állatvédelmet: a nemkívánatos és gondozatlan szaporulat megelőzése érdekében macskaivartalanítási akcióval, a Részvételi Költségvetés keretében pedig anyagi támogatással segíti a lakosságot és a kerületben működő állatvédelmi szervezeteket.

Az összegyűjtött adományból a Kutyamentő CHIP-et Csapat 54 kg-ot vehetett át a Zöldike tagbölcsődében.