Ugrás a tartalomra

Átvette képviselői mandátumát Krieger Krisztina

2022. augusztus 10. szerda
Átvette képviselői mandátumát a Fidesz–KDNP jelöltje, aki a szavazatok több mint 50 százalékát szerezte meg a július 31-én tartott időközi önkormányzati képviselő-választáson a 6-os számú választókerületben.
Átvette képviselői mandátumát Krieger Krisztina

Krieger Krisztina a Momentum képviselőjelöltjét, Kapitány Alexandrát győzte le, akit a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik is támogatott a kampányában.

Mint arról beszámoltunk, az áprilisi 3-i országgyűlési választásokon az ellenzéki összefogás közös jelöltje, a momentumos Tóth Endre nyert a dél-budai körzetben. A politikus az országgyűlési mandátum megszerzése után ezért lemondott helyi képviselői pozíciójáról. A 6. számú egyéni választókerületben így időközi önkormányzati képviselő-választást kellett tartani.

A győztes, Krieger Krisztina státusza a választás után sem változik, hiszen eddig is önkormányzati képviselő volt, a helyhatósági választáson listán jutott be a kerületi képviselő-testületbe. Mostantól azonban a 6-os választókörzet ügyeivel hivatalosan is kereshetik a helyiek, a térség képviselőjeként.

Krieger Krisztina egyéni képviselővé választása miatt megüresedett képviselői helyére Kállai Tamás Miklós lép.